måndag 20 oktober 2008

Återbesök på sjukhuset

Vill börja med att TACKA alla er som är så snälla och gulliga och kommer med glada tillrop och krya-på-dig-hälsningar! Det värmer ska ni veta!

Idag har jag varit hos doktorn och tittat på sviterna efter operationen. Sköterskan lindade försiktigt av bandaget och jag tyckte vid första anblicken att det såg hemskt ut men både doktorn och sköterskan tyckte att det såg jättefint ut. Skillnaden låg säkert i att jag helt enkelt inte är van vid att se mitt finger med stygn i och täckt med torkat blod. Ingen infektion på gång i alla fall och det var jätteskönt. Fingertoppen har de skurit upp precis i vecket vid översta leden och sytt med tre stygn och längst ned på fingret där jag stack in skalpellen har de skurit upp ett likadant snitt och också sytt igen med tre stygn. Har inte klurat ut hur de spolade fingret däremellan, men det behöver jag kanske inte veta heller ;-)

Jag kan röra lederna pyttelite men det är inte mycket mer än så. Det går absolut inte att liksom böja ner fingret mot handen och inte uppåt heller för den delen så fingret har som fastnat i en "krok". Så nästa måndag ska jag tillbaks igen och ta bort stygnen och träffa en arbetsterapeut som ska visa mig hur jag tränar upp fingret igen. Men det kan väl inte vara så himla svårt kan jag tycka? Det är väl bara att böja på det en massa så kanske det blir som förut till slut? Jaja, det är ju himla bra att de är så noggranna! Det går utmärkt att skriva på tangentbordet nu när det stora bandaget är borta. Då behöver jag ju inte sträcka på fingret utan "kroken" passar perfekt för detta ändamål.

Jag har i alla fall lyckats scrappa en del även om jag absolut inte kunnat hjälpa till med hushållsarbetet ;-D Vi var bortbjudna i lördags och jag knåpade snabbt som tusan ihop ett kort att sätta utanpå en Merci-chokladask. Den blev nästan som kortet längre ner i bloggen men jag gillade det så mycket så jag körde en variant av det. Sen har jag gjort ett födelsedagskort till en man som fyller 77 år. Svårt att göra manliga kort tycker jag. Men en tårta passar ju alla så en tårta fick det bli.

Jag har även gjort ett bidrag till Malins måndagsskiss på Scrappers. Jag gör visst LOs i grönt numera verkar det som... Fotona har min dotter tagit.

Och så en bild på det nya fina bandaget, lite smidigare än det tidigare :-)

Kramar till er alla!19 kommentarer:

Vibbe sa...

Kul att höra tt du är på bättringsvägen.
Fina kort du gjort. Tur att du klarar att scrappa.
Krya på dig
Kram
Vibbe

Katrin sa...

Skönt att fingret läcker som det ska. Måste berömma din LO med de gröna färgerna, tycker den är jättesnygg=)

Ha det gott & krya på dig

Midalina sa...

Fy attan vilken olycka! Skönt att det verkar gå åt rätt håll iaf. Hm, snacka om att ge allt för konsten ;) Fast med så fina kort att titta på kan jag förstå att du blev lite distraherad...

Suz sa...

Hej! Vad glad jag blir att du är på bättringsvägen när det gäller allt UTOM när det gäller hushållsarbetet. Det MÅSTE vänta det är jag säker på;)Underbara alster du gjort. Krya på dig och kram

Annika sa...

Jättefina kort:) Grisen är en sizzix die.

Kram Annika

Malin sa...

Å huvva det hugger i rumpan på mig när jag läser om fingret!! Skönt att det ser bra ut och så iallafall...du behöver väl ingen som visar hur man arbetar upp fingret! Jag menar du har ju scrapbookingen till det ;P

Jättefina kort och LOn är helt underbar =D

Kram!

Scrappers sa...

måndagsskissen är mest tänkt som inspirationsskiss och utmaning som kommer att köras varje vecka nu i början (innan shoppen kommer igång). Men när shoppen startar och så, så kommer det att vara småvinster till måndagsskissen oxå ;P jag kommer att ha andra tävlingar med priser, men just skissen är som inspiration och allas bidrag läggs upp i bloggen=) Om ca 2 veckor är nästa tävling (när jag kommit igång med shoppen=)

Kram!

Scrappers sa...

Det var ju inte så lätt att veta så be inte om ursäkt! Det var jag som var luddig...och jag har inte ens ont i handen så jag vet inte vad jag kan skylla på ;P

kram!

Annica H sa...

Så skönt att du är på bättringsvägen! Ett litet bandage tycks inte hindra dig från att pyssla i alla fall! ;)

Cornelia sa...

Såååå bra blir fingrar aldrig... att man kan städa... men skapa lite kort och sånt... det kan man!

Men idag "straffade" jag mej själv genom att tvinga mej att dammsuga och torka golv, för att jag hade haft så kul när jag äntligen gjorde färdigt det där neverending-kortet.

Annars brukar man eventuellt få belöning när man gjort nåt bra. Alternativt få pyssla, när man har städat... men jag gjorde tvärtom, för man vet ju aldrig riktigt hur långt tiden räcker. Alltså gör man det viktigaste FÖRST, pysslet! *S*

Härliga att läsa och se att ditt finger blir bättre och bättre!!!

Ha en underbar kväll!

sandra sa...

Så bra att du är på bättringsvägen:-)
Ta det nu försiktigt.

Kram Sandra

Suz sa...

Tusen tack nu har jag lyckats fixa mina länkar så de öppnas i ett separat fönster! Kram

Wildärtan sa...

Hmmm.. de tär väl inte så viktigt att städa? Huvudsaken du kan scrappa *skratt*
Jag har fått en sån bra skylt av mamma - hon känner mig för väl!
"Städa int ihjäl dä, tänn ba stearinljuse". Så det sänder jag över till dig oxå, detta visdomsord;-)

lillis70 sa...

Men så det kan bära till! Skönt att höra att du kan scrappa i allafall ;-)
Önskar dig snabb bättring.
Kram

Sinikka sa...

Hejsan, hittade din otrolig fina blog genom Scrappers.Och jag är mycket impad över alla fina saker du har gjort. Gillade massor även i ditt gamla blog. Återkomma säkert för inspiration. Kommer lägga till dig under mina favoriter....om det går bra?
Usch, vad kan pysslandet vara farligt. Tur att det går bättre med fingret nu.
Ha en skön helg
Sinikka

Linda sa...

Underbart fina kort och Lo´s du gör! Hittade dig via Scrappers inspirationsblogg.
Ha en bra dag!
/Linda

Lottas vrå sa...

Vad skönt att höra att det är på bättringsväg. En tröst är att du kan pyssla lite... Men hushållsarbete ska man akta sig för - riker med bakterier och sånt du vet... ;-)

Gillar verkligen din LO i grönt - underbar!!!
Krya på dig och scrappa lugnt!
Kramar Lotta (Lof)

ciiccii sa...

Sp skönt aat höra att du är på bättringsvägen.
Nu ser det inte alls dumt ut. Tror du inte att scrappa är en bra gymnastik för fingret. ;0P
Fina kort har du gjort och din LO är så vacker.
Kramiz

Kamilla sa...

Men så skönt att höra att det är ok :D eller...ja..bättre.
Klart att det inte går att städa med ett sådant finger,man scrappa det går ju,såklart :D
Varma krya-på-dig kramar och ha det skönt i helgen!