måndag 23 februari 2009

Tag-kort och två LOs

Helt plötsligt drabbades jag av LO-skaparlust och gjorde två stycken på samma dag! Märkligt. Men så himla kul var det att få göra något i större format än kort. Jag är fortfarande kvar i den gångna sommarens USA-resa och har några LOs till som ska bli gjorda.

Finns det fler än jag som tycker att det är skitsvårt att få till bra foton på vintern? Alltså foton på LOs och kort? Jag vet inte men det verkar vara något med ljuset. I alla fall idag. Det blev oskarpt och blaskigt hur jag än ställde in kameran. Det har varit en gråmulen dag och ljuset har liksom fallit in från konstiga vinklar på något vis. Jaja, man kan väl inte förvänta sig annat den 23 februari. Eller så är jag bara en dålig fotograf.

Sen har jag gjort ett jätteroligt kort som jag sett på i några bloggar. Ett tag-kort. Det kommer jag att göra fler av. Just det här har min mamma beställt för hon ville skicka ett tackkort till en väninna som sänder henne massvis med brev och vykort. Jag lovar, hon får säkert tre-fyra i månaden. Det skulle vara någon som nästan drunknade i brev. Jag tycker att det blev lite roligt faktiskt. Visst är vikningen snygg?

Om ni klickar på bilden så den blir större så kan ni notera de två beadsen som hänger i snöret. De har jag gjort själv enligt en idé som jag hittade i en blogg (hittar tyvärr inte tillbaks men om jag gör det lägger jag ut länken dit). Man klipper mönsterpapper som en "kil" som är ca 1-2 cm i basen beroende på hur bred man vill att beaden ska vara. Sen klippte jag den alltså som en kil eller som en jättelång triangel (herregud vilken förklaring!!!) som var ca 20-30 cm lång. Man får prova sig fram lite så man ser hur det blir. Sen tog jag en grov nål, går lika bra med en tandpetare eller något annat smalt, och rullade den från det bredaste till det smalaste. I slutet hade jag på lim så att den fäste. Och vips... en egen bead!

Insidan där hälsningen ska stå. Ser lite tom ut utan hälsning, men ni får föreställa er den.


11 kommentarer:

Alexandra sa...

Vilket underbart kort ^^. Är redan helförälskad i vikningen (jag kommer inte alls att härmas inom kort *vissel*).

kram alex

Suz sa...

åh,vad fint! Det är roligt med nya vikningar.Lo:n är jättefin ,man blir ressugen! Du är så skarp på att få till det. Ha en bra vecka,jag räknar ner till vår träff det ska bli såååå kul;0)Kram

Lottas vrå sa...

Vilket fint kort. Gillar flärpen (skåran) som håller ihop kortet.
Kommer nog till att liftas...

Kamilla sa...

Men oooOOH så underbara LO:s och så fiiin tag du gjort! Så himla fiffigt!
Jag brukar skärpa upp och ljusa upp bilderna i Photoshop, annars är de så mörka och murriga :(

jenny/e.j.m sa...

Åh vilket härligt kort. Så läckert, denna vikning måste jag pröva ngn gång. Layouterna var också fiina.

Må så gott!
Kram
jenny/e.j.m

Linda sa...

Hej! Vilket fint kort!
Kanon kul vikning, det kanske man ska testa på! =)
Ha en toppen dag!
KRAM

Malin sa...

Supersnyggt kort och underbara LOs vännen!

Kram!

Carola sa...

Åh fint! Den vikningen har jag aldrig testat :) Lo;na var också fina!

Cornelia sa...

Jättemysiga LO-er!!!!
Och läckert kort. Tänk, vad det är roligt och inspirerande att hälsa på hos dej!

Sinikka sa...

En bild kan inte bli bra om vädret är mjulet och kass. Så du är ingen dåligt fotograf. Det kan man ju redan se på dom fina bilderna på dina LO. Mycket fina blev dom. Men nu till kortet du har gjort. Vilken underbar söt idé med alla små kuvert. Älskar det.
Lustigt att folk fortfarende skriva brev, trodde vi hade hamnat i ett nytt sekel med bara mail. Men det är ju så kul att få post.

Zornitsa sa...

Visst är det roligt att prova nya grejer? Problemet är bara att det finns huuuuur mycket som helst man vill testa och göra.
Som vanligt fanns det så många fina alster här att se... du inspirerar verkligen :)