lördag 12 september 2009

Hallååå!

Är det fortfarande någon därute som orkar vänta tills det kommer ett nytt inlägg här? I så fall har ni ett otroligt tålamod för nu har det ju gått hur lång tid som helst! TACK alla ni som ändå hälsar på mig!

Jag har inte mått sådär jättebra på sista tiden och orken har liksom bara räckt till att jobba, laga mat och försöka komma iordning efter renoveringen. Det är ju så mycket som ska på plats... lister, kabelkanaler, gardinstänger, lampor golv... you name it. Och det är inte klart ännu men vi är på god väg. Nu känns det som att vi fått näsorna över vattenytan så kanske kommer lite av mina krafter tillbaks igen.

Jag har hunnit och orkat pyssla liiite grann i alla fall. Och så har jag varit på en decoupage-inspirations-kväll med Mia, Millis och Jenny och några andra decoupagesugna damer. Det var jättekul! Sällskapet var som vanligt supertrevligt och själva decoupagen var jätterolig att prova på. Jag har ju som bekant redan gjort en ask, men nu fick jag en massa bra tips och idéer till nya saker att decoupaga på (decoupera... decoup???).

Det första jag vill visa är ett ljusfat och en tändsticksask som jag gjorde så enkelt det bara gick. Hahaha... medans alla andra satt och klippte ut mönster för brinnande livet så klippte jag bara ut en fyrkant vardera till fatet och asken. Det gick ju lite fortare :) Först målade jag objekten med vattenbaserad färg, sen lackade jag dem, satte på servetten och lackade över. När det torkat målade jag undersidan och lackade. Jag är jättenöjd med resultatet även om det var i enklaste laget :) Förresten så är ljuset inget riktigt ljus utan ett fuskljus som jag tror är gjort av typ stearin men drivs av ett batteri. Det ser otroligt verkligt ut och har fördelen att det kan vara påslaget när man är bortrest för att lura tjuvarna! Min brorsa höll på att få slaget när hans ena dotter vände på ljuset för han hade inte märkt att det inte var riktigt, trots att han suttit bredvid det en hel kväll. Ljuset är köpt hos Clas Ohlson.


Skålen har jag först lackat under ängeln, sedan satt dit ängeln och lackat hela skålen (på undersidan). Sen målade jag ängeln vit och duttade dit vita prickar. När allt torkat målade jag skålen blå och sedan lackade jag igen (allt på undersidan). Det ser så himla mycket proffsigare ut än vad det är! Sånt gillar jag :D


Så har jag gjort ett kort till en namngivningsceremoni. Jätterolig utmaning! Beställaren skulle själv vara officiant och genomföra själva namngivningen och han skulle vara utklädd till viking. Jag skulle även ha med en dikt som han hittat på nätet och som är sååå fin! Jag hittade en jättekul vikning hos duktiga Cornelia och som passade bra då jag skulle få med så mycket på det. Den bruna fyrkanten på framsidan ska det sitta ett kort i på pojken, men vi fick inte fram något i tid så mottagaren får själv sätta dit det. Det ser lite tomt ut just nu...





Födelsedagskortet och flaskkortet är till min farbror Sven som fyller 75 år (namnen på givarna ska stå på tagen också)



Sen vill jag passa på att tipsa om Mitas Halloween-erbjudande på Altheas Mix! Hon säljer Halloweenpaket som är värt 80:- för bara 49:- och frakten är fri! Gå in och kolla!

Han en fortsatt mysig septemberhelg!

Kramar från

16 kommentarer:

Veronica sa...

Hej vännen!

TACK för dina ord hos mig! Blir så glad när jag läser vad du skriver!

Dina saker här är så fina!!

Gillar den där kortvikningen! Den ska jag pröva sen!

Sen började jag naturligtvis gråta här när jag läste texten av Stina Norén som du hade i ett kort. Så fin och så sann! Får gåshud nu tom!

Och du! Så himla fina grejer det blev med decoupage! (gillar din böjning *skratt*)

Ja nu ses vi snart, och nu vet jag att det kallas för Nypan!

Ha det gott denna härliga lördagskväll,

massor av kramar från Veronica

LenA sa...

Välkommen tillbaka, du har saknats i cyberspace!
Tycker du har hunnit skapa mycket fint trots att du har haft/har mycket att fixa med efter renoveringen. Det du gjort med decoupage kan ju få vem som helst sugen på att prova, ser ju hur proffsigt ut som helst! Superfint!

Versen på namngivningskortet var ju så fin och tänkvärd, är det ok att använda den, har ett barnbarn som fyller ett år, tycker den skulle passa då ochså!??

Hoppas att du mår skapligt och förutom allt som har med återställandet av hemmet att göra orkar pyssla lite och passa på att njuta av det fina höstvädret!

Kram

Tussemaja sa...

Åh vad härligt att du är tillbaka! Du har varit saknad av mig. Kul att det går framåt med allt ni håller på med... sånt tar ju på krafterna men det blir ju säkert fint.
Har decouperat några saker och det är kul. Du har, som vanligt, gjort fina saker!

Marie-Louise sa...

Ja som du vet har jag oxå saknat dig! Dina grejer blev ju hur fina som helst! Jag deppar fortfarande över min skål som gick sönder.... ;) ;) Närå så illa är det inte, jag får testa att göra en ny. Gillar namngivningskortet jättemycket, ursnyggt! Var rädd om dig, ses snart! Kram!

Lilla Pyssel Inger sa...

Hej på dig Tina:)Den som väntar på något bra väntar aldrig för länge välkommen tillbaka:) Å vilka underbara decoupage saker du har skapat så fina gillar massor massor:) Det är nog något som man måste prova sig på någon gång för det blir jo så himla fint:) Namngivningskortet har du också lycktas med till hundra procent det var grymt:)Hoppas du får en riktigt skön helg med mycket mysa Tina tid så du kan ladda batterierna å få orken tillbaka. I bland så måste man ta en paus så är det bara. Kramis från lilla Inger:)

Lilla Pyssel Inger sa...

Förlåt glömde att säga att dom andra sakerna också var kanon fina:)I bland så är fingrarna på taget bordet lite väl snabba:) Kramis från lilla Inger igen:)

Suz/Kortmaja sa...

Hej Tina! klart vi väntar på dig,vi vet ju att du lägger ut en härlig laddning, så den som väntar på... Ja du vet;) Decoupage vägrar jag att lära mig...Då är jag fast i det med juuuu!! ;) Men när jag ser dina underbara alster så är det kört kan jag säga!!! Korten är underbart fina också så klart. Ses den 26/9
Kram Suz

Monica sa...

Det bästa med dina inlägg är ju att du alltid har med så mycket nytt när du skriver :-) Det är viktigt att ladda krafter så jag tror att jag talar för alla när jag säger att vi ser fram emot dina inlägg, hur långa mellanrummen än är :-)

Kul att du börjat med decoupage! Du gör riktigt fina saker. Ljuset måste jag ju ta och spana efter nästa gång jag är i stan :-) Och så klart! Du har ju gjort jättefina kort också :-) Gillar speciellt vikingen hihihi
Stora kramar!

Annacarin sa...

Hej Tina roligt att hitta hit! Millis tipsade mig... en go' tjej som jag fått kontakt med här i ''bloglandet''.
Du har ju massor av fint här, snyggt namngivnings kort! kul att få vara med och själv bestämma hur det ska se ut! De andra grejerna är ju oxå super... decopage.. undrar om inte jag skulle fastna i det med i så fall, jag har ju en viss förmåga att göra det!
Ska bli roligt att följa din sida.
Kram Annacarin

Cicci sa...

Hej vännen!

Jag har saknat dig, men förstår alltför väl att bloggen är den som får vila när orken tryter.

Hoppas att träffen gav dig lika mycket energi som det ger mig inspiration.

Så otroligt fina saker du gjort. Ser hur proffsigt ut som helst. =0D

Tack för tips om ny vikning också, jag är torsk på allt sånt.

Korten är ju bara så vackra. Gillar den matchande flasktagen speciellt.
Kramiz

Gigi sa...

Tina, thank you for the sweet message you left on my blog; it really makes the day seem nicer when friends like you stop and comment. I love your projects that you decoupaged; that is one more craft that is fun and beautiful when finished. The candle set and the darling angel are fabulous! The translator is fun; do you use one for my blog? Glad to read that you're feeling better, but it looks as if your life is definitely a very busy one with home projects. Take care and enjoy a wonderful week! Lots of kramar, my friend! Gigi

Tiina sa...

Hej!! vad kreativ du har varit!! jag gillade det blåa fatet med ängeln på mycket!!

Nina sa...

Självklart orkar man vänta på dina inlägg =) Helt otroligt fina alster du fått ihop! Gillar det prickiga fatet jättemycket!

Sköt om dig och ta det lugnt där hemma ;)

Kram Nina

Lilla Pyssel Inger sa...

Hej på dig Tina och tack snälla för besöket å din kommentar:) Ja det är en hel del lim och pillänet som går åt att göra korsett väskan men den blir så snygg till slut så kan inte låta bli i alla fall:)Det var jättetrevligt och jättekul att hälsa på hos Mita i söndags och jag fick shoppa nya saker och det var riktigt kul:)Jag var hos läkaren i går då jag har varit riktig sjuk å dom kollar mig hela tiden då jag väntar på tre operajoner! Tyvärr så får jag inte vistas där det finns mycket folk före jag nu blir vaccinerad då det är för stor infektion risk för mig. Så jag får tyvärr inte vara med på pyssel träffen på Mixsen lördag den 26 är så ledsen så ledsen för det men kan tyvärr inte hjälpas!!!! Det blir som med dig i söndags jag får vänta på nästa tillfälle och det blir jo flera det är så man får tänka eller hur! Hoppas att du fick en lugn och skön helg så att du kunde vila upp dig och att det känns bättre nu:) Önskar dig en toppen dag och en jättetrevlig vecka:) Kramis från lilla Inger:)

Mia sa...

Du har då verkligen varit aktiv sedan vi sågs!!
Som vanligt helt underbara kort.
Även dina decoupage-alster blev ju helt underbara!! Jag har faktiskt inte hunnit göra mina färdiga, tyvärr.
Du har också något att hämta på min blogg.
Ser fram mot att vi ska ses snart igen!!
Kram//mia

Cornelia sa...

Jasså du... ni renoverar också... här är det köket som är på G. Snart klart, hoppas jag! Har varit utan kök i flera veckor och börjar bli lite trött på det... *suck* Men det blir fint när det blir klart!

Fint är det också här! Med alla nya härliga grejor du har skapat!

Hej hej och ha det bra!