onsdag 1 augusti 2012

Nystart på många sätt och vis

Här är jag igen. På nytt och inom en snar framtid med nya krafter och ny inspiration. Jag har precis kommit hem från sjukhuset i Uppsala där jag opererades förra torsdagen. Min njure lossnade (nephroptosis, vandrande njure) i höstas och låg och skvalpade runt i kroppen och bestämde sig för att placera sig framme i buken till höger om naveln, så pass påtagligt att jag i princip kunde greppa om den och flytta runt den. Jag har haft massor med problem med smärta och andra märkliga obehag som i och för sig är svårt att faktist bestämt säga beror på njuren, men de har alla uppstått i samband med "njurfallet".

Hur som helst verkar operationen ha gått bra, även om jag har ont nu och dessutom fått känselbortfall i ljumsken och nedre delen av buken. De säger att alla nervtrådar ska växa ihop igen på sikt så jag hoppas på det. Vågar knappt göra något alls heller eftersom jag är totalt livrädd att njuren ska lossna igen. Nu återstår fyra veckors sjukskrivning och jag får inte röra mig utan en gördel på de närmsta tre veckorna. För att sätta fast njuren igen fick de gå in och "grilla" både njuren och bukväggen och sen limma ihop ytorna. Sen är tanken att de ska växa samman med hjälp av ärrbildningen. Det gick att göra lapraskopiskt (med titthål) och det var skönt att slippa en öppen operation. Detta är en högst ovanlig operation och det sker ungefär en per år. Dessutom finns det endast en enda läkare i hela Sverige som genomför denna operation så jag känner mig rätt unik och överlycklig att jag efter enormt besvär och mängder av konfrontationer med läkare, till slut fick en operation till stånd :)

Jag hade turen att få en supertrevlig rumskompis, Josefin, och det underlättade vistelsen enormt. Personalen var helt ok den också, en del jättebra och trevliga och alla var snabba med smärtlindring och annan service. Men jag är sååå glad över att vara hemma igen :)

Sedan förra inlägget har jag gjort en del kort som ni ser nedan. Jag tänkte att jag ska göra en omstart med mitt pysslande nu när jag snart är tillbaks till mitt normala liv igen och jag är enormt sugen på att scrappa. Har en del projekt som jag funderat över och som jag ska bita tag i så fort jag kan sitta någon längre stund. Så nu håller jag bara tummarna för att det inte blir några komplikationer utan att allt går som planerat.

Jag får be om ursäkt för att vissa kort är så mörka. Jag har tagit de med mobilen under lite dåliga ljusförhållanden.

Det är kortet var till min bror som fyllde år i juni.


Detta är ett beställningskort till en kille som slutade på vårt jobb för ett tag sedan. Han har skulle flytta till Norge och önskemålen för kortet var:. Stor svensk flagga, liten norsk flagga och så namnet och texten.

Detta beställningkort var till en tjej som fyllde 30 år (!) och som gillar Britney Spears, My little Pony, och färgen rosa. Lite udda men jag fick med det jag skulle. På insidan har jag skrivit låttiteln "Not a girl, not yet a woman" vilket jag tyckte passade utmärkt för en kvinna på 30 som gillar det hon gillar.


Ytterligare ett beställningskort i lite vintagestil.


Och så avslutningsvis ett studentkort. Jag gjorde tre i princip likadana till tre olika killar. Gillar man ett koncept så kan man lika gärna köra med det tycker jag.


Ta hand om er nu och njut av sommaren som är kvar!

6 kommentarer:

Gittans Pysselsida sa...

Men ojoj vad du varit med om.
Nu önskar jag dig allt gott med tillfrisknandet och att njuren stannar där han ska.
Visste inte att detta kan hända...tur att du fick en läkare som kunde fixa
Varma kramar
// Inga

Nina sa...

Skönt att oerationen verkar ha gått bra. Hoppas du snart är helt frisk igen

Dina kort är jättefina som vanligt

Kram Nina

Nina sa...

Härligt att du fått din operation! Håller tummarna för att du slipper komplikationer och att du får vara smärtfri nu! Superfina kort du gjort! Ser fram emot din nystart med pysslet... försöker gräva fram min pyssellust också och har fått till några kort iallafall =)
Sköt om dig!
kram Nina

Marie-Louise sa...

Skönt att allt gick bra och att allt läker ihop som de ska nu då <3 Gillar dina kort som alltid, du är en stor inspirationskälla ska du veta! Var rädd om dig, hoppas att vi ses snart.
Stora kramen!

Cornelia sa...

Kära värld... en njure som lossnar?! Hemska saker kan tydligen hända i en kropp. Skönt att det verkar ha gått bra iaf. Smärtorna kommer du ju att slippa så småningom, det är jag säker på.

Roligt att scraplusten är tillbaka och vilka fina kort du gjort!

Kram på dej!!!!

Veronica sa...

Heeeeej vännen!
Herregud vad du går igenom tuffa saker! Tänker på dig! Har i och för sig tänkt på dig många gånger sen vi träffades sist! ;)
Vilka fina kort du har gjort, gillar din stil!

Sköt om dig!
Kraaaaam!
//Veronica