tisdag 6 januari 2009

Meny, tre kort och en LO

Imorgon ska jag till jobbet igen. Jag tänkte börja lite sådär lagom hårt och jobba onsdag och torsdag, ta ledigt fredag och sen har jag min deltidslediga måndag. Det känns helt ok tycker jag. Sen tycker jag att det ska bli jätteskönt att skolorna drar igång igen. Mina barn som är av den lite äldre arten är nästan aldrig hemma när de är lediga och om de väl är hemma så går de ändå aldrig och lägger sig. Det innebär en hel del uppvaknande på natten när nyckeln sätts i låset och dörrar öppnas och stängs. Så vardagens rutiner kan kännas riktigt lockande just nu.

Veckan som gått har inte varit alltför rolig. Min mamma åkte in på sjukhus i lördags efter att ha mått dåligt i flera veckor. Vi vet ännu inte vad det är för fel, men vi hoppas få svar de närmaste dagarna. Det känns alltid oroligt innan man vet vad man har att handskas med. Så, just nu är det liksom bara att vänta ut tiden.

Jag har hunnit med en del pyssel också. LOn är jag inte riktigt nöjd med. Vet inte varför, men jag tror att det har att göra med att motivet känns rörigt. Det är så många människor och saker omkring så jag kanske borde ha valt lite lugnare papper. Men, men den blev ok ändå.

Menyn däremot är jag riktigt nöjd med. Jag har i ett och ett halvt års tid gjort menyer varje vecka som jag följt nästan slaviskt. Trodde aldrig att jag skulle klara av det, men efter en kurs i effektivitet så tänkte jag att jag i alla fall skulle försöka. Och herrejisses vilken förändring det blev! Efter att jag vareviga dag suttit i bilen hem från jobbet och varit skitförbannad för att jag inte vetat vad jag skulle laga för mat och för att allt låg i frysen, så vet jag nu precis vad jag ska göra när jag kommer hem. Jag planerar allt på helgen och handlar antingen då eller i början av veckan. Och då handlar jag allt jag behöver förutom att jag måste komplettera med mjölk och grönsaker senare i veckan. Och varje kväll tar jag fram ur frysen det jag behöver till nästkommande dag. Och det bästa av allt… ungarna behöver aldrig mer irritera mig med att fråga ”Vad blir det för mat?” eftersom de bara kan titta på menyn. Men nu har jag också gjort en snygg meny vilket gör det hela ännu roligare. Så detta är ett tips som faktiskt kan funka! Testa och se!

Jag skriver ut veckans meny på vanligt vitt papper och skär till det så att det passar själva menyunderlaget som är gjort av kartong dekorerat med mönsterpapper, cardstock, stämplar och några halvpärlor och gnuggbokstäver. Sen fäster jag pappret genom att bara köra in det under spetsen som sitter på ett gummiband (köpte spetsen färdig med gummiband och allt i en syaffär.) Jätteenkelt att byta ut varje vecka! Den står strategiskt placerad på ett kokboksställ väl synlig i köket så att ingen kan missa den.

Kort till svärfar som fyller 76 på torsdag.

Ett allmänt grattiskort till ingen speciell.

Ett allmänt grattiskort igen. Har kommit på att jag inte är så förtjust i runda former på mina kort. Kortet ovanför gillar jag mycket bättre. Raka linjer och liksom rent på något vis. Det här blev lite plottrigt och fjantigt för min smak.



Ha en fortsatt trevlig vecka!

20 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har använt mig av veckomenyer i 7 - 8 års tid men har aldrig gjort dem så snygga som du har. Jag har bara skrivit ut dem o satt upp på sidan på kylskåpet... TACK för tipset - jag kommer säkert också att göra något liknande...!
Kram, HelenaN

Anonym sa...

åh vad fina grejer du gjort! Menyn är toppen bra. Borde kanske prova! Det är skönt att det är vardag igen,håller med dig om tonåringarna nattliga rutiner,det är halvjobbigt. Jag har gjort en "tinastina" med saxen;0) Sitter här med sytt finger,dock inte så allvarligt som du gjorde som tur är.Jag kan inte städa det är jag säker på iaf ;0) Kraaaam

Cornelia sa...

Snygga grejer, tjejen!
Veckomatsedel är toppen, speciellt så länge barnen bor hemma. Nu, hos mej, är vi ju bara två och då äter vi lite som det faller sej (läs: det sambon har handlat hem!).

Anonym sa...

Åh vilka fina alster. Vad du har varit flitig! Jag använder mig också av menyer, slarvigt skrivna på papper. Tack för tipset så skall jag också göra!

//Jenny/e.j.m

Anonym sa...

Snyggt och mycket välordnat med veckomatsedeln...jag får ta upp den tråden igen, jag tycker man varierar kosten bättre när man skriver ner den och inte bara fastnar i sina vanliga 'rullar'.

Snygga kort oxå!

Cicci sa...

Så oroligt med din mamma, håller tummarna för att det inte är något allvarligt.
Jag verkligen försöker hålla veckomeny men jag misslyckas ibland. Smart med en fin meny. nu läser båda barnen mer eller mindre bra så det nappar jag på. Kanske du kan lägga ut dina varje vecka så slipper jag tänka. ;0)
Så fina kort och din LO är riktigt fin trots lite oroligt papper.
Kramiz

Anonym sa...

Vad då? har du inte också 48 timmar per dygn *fniss*
Själklart får du lifta=)

//Jenny/e.j.m

Cicci sa...

Om alla lägger ut en veckomeny var är hela våren klar. ;0)
Bara att handla kvar.

Anonym sa...

Hej på dej!

Som tack för en mysig blogg och dina trevliga Besök/kommentarer finns det en award till dig att hämta i min blogg.

Kramisar sand

Veronica sa...

Hej vännen!
Tänker på dig och hoppas allt ordnar sig med din mamma! (har själv en pappa som är 81 år och igår hade han inte kommit ihåg varför han och min mamma hade varit och hälsat på ett par människor!).

JAG tycker iallafall om din kort med runda former! Tycker den är jättesöt! Men jag förstår hur du menar med vad man känner själv om det man gör!

Försöker själv med veckomenyer....går sådär...

Ha det gott!

Anonym sa...

Min sambo skulle bli jätteglad om vi också gjorde menyer... då skulle han laga mat oftare säger han.
Det är inte roligt när föräldrarna blir sjuka, hoppas läkarna kan berätta vad som är felet. Klart man oroar sig!

Anonym sa...

Tack för tipset om veckomeny, skulle verkligen behöva ta mig i kragen o göra det jag oxå. Jättefina kort! Kjam...

www.mariante.se sa...

Kolla i min blogg...
du vann en Mariantisk gåva....
Skicka din adress så kommer den på posten!
Grattis
Kram
Hoppetossa

Katrin sa...

Många snygga alster... Jag blir så imponerad av alla som kan göra veckomenyer. Jag har provat och det har funkat kanske en månad sedan rinner det ut i sanden...

Kika gärna in hos mig, det finns något till dig där;)!

Ha det gott!

Vibbe sa...

Så kul med veckomenyn. Den kommer jag att lifta.
Jag har någonting till dig på min sida.
Kram Vibbe

Vibbe sa...

Hoppas att din mamma har det bättre.
Kram Vibbe

Anonym sa...

Menyn var ett bra förslag! Gjorde såna för så där hundra år sedan men "glömde" sedan bort det. Kanske är det dags igen. Hoppas du och din mamma fått svar och hjälp!! Ibland måste man vara frisk för att vara sjuk...
Jag längtar också efter vardagen med skola och vanliga läggdagser. Är extremt lättväckt och de stora har ju hur mycket nattork som helst.
kram Ingela G

Jeanette sa...

Vilken ide med veckomenyn så snyggt. Den ideen sparas. Fint kort till svärfar och härlig jullo. Hoppas mamma mår bättre och iaf kan få reda på vad det är. Det känns ju alltid bättre. Själv tycker jag också att det är skönt med vardagsrutiner igen. Får på nåt sätt gjort mer då. Du har nåt i min blogg. Kram Jeanette Just det. Paketet kommer i veckan till dig. :)

Anonym sa...

Men gud så smart med menyn, det tror jag att jag ska testa :O) Har nu suttit och kikat i din blogg och det var mycket fint!

KramKram Anna
annascrapar.blogspot.com

Malin sa...

Vilken fin meny, Tina!
Så här vacker är då inte min. Den är i kalenderform och har fyra veckor på varje sida och är inte alls lika dekorativ som din är. Den här känns verkligen som DU!