måndag 9 februari 2009

Bandförvaring och småkort

Oj vad tiden går! Ser att det var jättelänge sedan jag skrev något här. Det har ju nästan hunnit gå en halv månad sen sist!

På förälderfronten är det just nu positivt. Jag och dottern hälsade på hos dem i går och mamma konstaterade att det hopplösa läget verkade ha vänt. För första gången kunde hon tänka sig att faktiskt äta något utan att må illa och hon var glad och inte lika trött som tidigare. Hoppas nu att det håller i sig! Vikten ligger på sina stadiga 47 kg (!) men hon går i alla fall inte ner mer tack och lov. Vi har ännu inte fått några provresultat och det är ganska nervpressande i sig. Tack för alla gulliga kommentarer och vänliga tankar ni skänkt oss! Det hjälper faktiskt en hel del.

Jag har hunnit pyssla lite också. Bland annat var jag så evinnerligt trött på bandhärvan i lådan så jag surfade runt lite och hittade en bandförvaring som heter ribbon ring och tänkte att det inte kunde vara så fasligt svårt att göra en sån själv. Sagt och gjort. Fram med WWP-stansen och en pappersförvaring i plast från Panduro. Sen klippte jag ut som brickor och stansade ut hål. Lyckades lokalisera en skärphängare i garderoben och den var perfekt att hänga upp brickorna på. Vad tycks om reslutatet? Lite billigare än att köpa lösningen i alla fall!



I veckan infaller tre födelsedagar och till två av dessa har jag gjort en typ av vikkort som jag inte kan visa ännu eftersom mottagarna förmodligen kikar här :) Sen fick jag en idé från superduktiga Linda som gjort kort i ett mindre format. Det finns några omkring mig som efterfrågat det så jag tänkte testa lite. Jag gjorde mina kort i 10x10 cm och fördelen med det är att man faktiskt får ut hela 4 kort på en CS!







Nu ska jag strax åka in till stan och handla ett par presenter. Hoppas ni får en bra måndag. Här skiner faktiskt solen och det är ett par minusgrader, så man får passa på att njuta!

12 kommentarer:

Karolina/karehed sa...

Vilka söta kort du gjort! :)

Din bandförvaring är ju toppen! Måste nog också ta tag i mitt trassel.

Så skönt att det går åt rätt håll på "Föräldrarfronten".

Kamilla sa...

ååå så fina kort du gjort!!
Och tack och lov att det ser bättre ut med dina föräldrar! *pustar ut*
Vilken smart förvaring på banden, själv har jag funderat hur 17 man ska göra för att få med sig allt på träffar...hmmm tål att tänkas på ;)
Kram kram

Linda sa...

Hej!
Vad kul att du också gör små kort! Visst känner man sig duktig när man får ut hela 4 st kort på en CS, man e ju lite små snål ibland så man vill inte slösa för mycket *fniss*
Kanon fiffig barndförsvaring också...det har ju tendensen att bli ett rikigt trassel efter ett tag som man förvarar dem i en burk el liknade *asg*
Hoppas att det fortsätter att gå åt rätt håll med min mor och allt.
Massvis med kramar
/Linda

Suz sa...

Så fina kort du gjort,härliga färger! Vad skönt att dina föräldrar mår bättre.Sådan bandförvaring har jag gjort funkar sådär för mig som gärna sliter och drar.Fast så smart med ringen var ju inte jag;0)förstås.Snart ses vi då ska vi SKAPA!! Kram och ha en bra vecka

Marie D sa...

Såna har jag åxå gjort! Det är så GRYMT praktiskt!! Korten du gjort är jättefina och jag hoppas att dina föräldrar snart mår bättre.

Cicci sa...

Men åh vad du skapat. så fina kort och läckra nya detaljer.
Blir så glad att höra att dina föräldrar mår förhållande vis bra. Håller tummarna för bra besked.
Kramiz

Katrin sa...

Tjusiga kort du gjort... Gillade din förvaring av banden, kanske man skulle fixa ngt, banden får nog ligga kvar i lådan ett tag till=) Har inte så många..

Ha det gott!

Anonym sa...

Tusen tack för tipset för band jag har åxå en himla "rul" av alla mina band
och vilga fina kort du gjort
kram lolla

Vibbe sa...

Dina kort är bara sååååå sööööta
Jag har något till dig på min sida.

Kram Vibbe

Sinikka sa...

Så fina dina små korterna blev. Giller dom massor. Din band förvaring är suverän. Själv har jag allt i 2 lådor i olika påsar. Än så länge fumkar det rätt så bra.
Kram Sinikka

Cornelia sa...

Korten är underbara, var och en på sitt sätt! Jättesöt babystämpel, den skulle jag vilja ha! Berätta genast var den är köpt och vem som tillverkat den! *S*

Och femtonårskortet här ovan är hur fint som helst! Grattis till dottern!

Å du... mina ungar är mycket äldre än dina... *ler*

Marie-Louise sa...

Vilka gulliga kort! Gillar det där du ritat "stygn", måste nog härmas lite... Allt annat är oxå jättefint! Ha en bra dag!