måndag 5 oktober 2009

DT-alster och några kort

Idag är det måndag och det är ett helt fantastiskt höstväder ute. Borde egentligen ta en promenad (är ju ledig idag) men har för mycket att göra hemma så det får vänta tills senare. Snart ska jag iväg till sjukgymnasten också. Hon hjälper mig en gång i veckan med min onda skuldra och nacke och det brukar lindra en hel del.

I helgen har jag, förutom att hålla i golvbrädor som skulle sågas, faktiskt pysslat en del. Jag fick ett DT-paket av Mita i fredags och kunde inte hålla mig utan gav mig kast med en LO och ett kort. Det är så spännande att göra saker av sånt man inte själv valt. Det sätter verkligen fantastin på prov.

JUST JA! Ni missar väl inte bröstcancerinsamlingen och tävlingen hos AltheasMix? Klicka på bilden till höger för att få reda på mer!

DT-LO
LOn är på min dotter när hon var liten och vi var på semester i Klövsjö. Allt material kommer förstås från AltheasMix och jag älskar snöstjärnorna och de vita, nästan genomskinliga bladen och de blå blommorna. Det gav LOn en extra vintrig look tycker jag. På "grankvistarna" och blommorna har jag duttat glitterstickles för att göra dem lite snöiga. Klicka gärna på bilden för att se detaljerna i lite större format.



DT-kort
I paketet låg några underbara papper i Cicci-serien och ett av dem var ett klippark med gammeldags bilder på. Jag embossade bilden två gånger med genomskinligt pulver och sedan la jag in den i frysen i fem minuter. När den blivit kall tog jag ut den och knäckte till några gånger så att den fick ett krackelerat utseende. Denna metod har Veronica lärt mig och den funkar jättebra!



**************

Detta kort är ett beställningsuppdrag från en arbetskamrat vars barnbarn just blivit med häst. Den gulliga hästen har jag köpt på Mixen och staketet är gjort med min WWP. Sen gjorde jag som en ram runt med ett papper som ser ut som trä (samma papper som till staketet). Beställaren blev nöjd och jag med.

Detta är ett kort till en gammal barndomsvän som jag tappat lite kontakten med. Hon fyllde egentligen år igår så jag är lite sen, men bättre sent än aldrig... Allt material är köpt på AltehasMix förutom stämpeln som är en hÄnglar.


Nu ska jag hoppa in i duschen och bege mig till sjukgymnasten! Ha en bra vecka alla!


14 kommentarer:

Lilla Pyssel Inger sa...

Å WOW VAD MYCKET VACKERT DU HAR SKAPAT Tina du har verkligen inte legat på lat sidan:)Gillar allt du har gjort jättemycket:) Du förtjänar verkligen en ledig dag så hoppas att du får tid med något kul eller roligt å att det inte blir en massa måsten av hela dagen! Önskar dig en riktig fin dag och vecka å sköt om dig:) Kramis från lilla Inger:)

Lilla Pyssel Inger sa...

Hej igen där Tina:) Du ska veta att det är inte bara du som blir GLAD över att få kommentarer!Jag blir jätteglad jag med när du hälsat på och lämnat spår efter dig och du är en mycket positiv och glad tjej du med ska du veta:) Du vet vad man ger det får man tillbaka så jag ger bara tillbaka av det som du själv givet:)
Å vad KUL att du gillade mina förvarings burkar till nya pyssel rummet:) Tänkte att när jag nu har så himla tur att få ett eget pyssel rum så ska jag göra egen förvaring till en del av pyssel sakerna jag har:)Men mitt består också som du själv beskriver av en massa andra olika burkar och askar också hi hi hi Du får ta med dig Rita och komma hit och pyssla någon gång när vi båda orkar och mår bra skulle vara SUPER KUL:) Å jag kan tipsa dig om att Anita på Valsaäng skulle köpa en massa nya olika tin burkar på mässan som hon säkert har fått hem nu:)Om du åker dit lämna lite kvar till mig då snälla ha ha ha
Det tar på att hela tiden åka i en berg och dal bana med att ha bra dagar och ha riktigt dåliga dagar ska inte ljuga om det!!! Men det finns dom som har det så mycket mycket värre en jag och jag ska blir mycket mycket bättre någon dag så jag ser det som att jag har tur i alla fall. Att jag mår skit just nu är tillfälligt så ser jag på det hela och det gör att jag orkar att kämpa på!!!!
TACK SNÄLLA FÖR DIN OMTANKE DET VÄRMER SKA DU VETA :) Å vad GLAD jag blir för din skuld att du fått ok för operajon vet jo hur mycket det betyder LYCKA TILL TINA tänker massor på dig med å håller självklart tummar å tår för dig:) Själv ska jag till ortopeden i morgon tisdag å hoppas hoppas på att få reda på när dom ska operera mina nerv skador!!!! Jag håller med man vet nog inte hur mycket hälsan och hur mycket det betyder att vara frisk före man har varit sjuk på riktigt! Men man blir mycket mera tacksam för dom små sakerna här i livet och det är inte tokigt det heller:)Å förlåt det blev vist en hel novell hoppas du orkar läsa allt hi hi hi:) Trevlig kväll på dig vännen och hoppas du SNART får ditt viktiga telefon samtal det unnar jag dig:) Trevlig kväll och kramis i massor från lilla vännen Inger:) Tack för dina krya på dig kramar!!!

Tiina sa...

Hej!

Vad mycket fint du har skapat. Superfina kort!!
Jag fick idag mitt rosapaket från Althea så nu ska jag försöka få ihop ett kort också.!!

Tussemaja sa...

Hoppas det gick bra med sjukgymnastiken.
Och du är ju grym på att skapa fina saker! Har ännu inte testat att lägga in i frysen för att krackelera... ska nog göra det :) Snyggt!

Cicci sa...

Så mycket vackert du skapat. Du är en mästare på LOs. Den här är bara sååå vacker i en härligt blå färg.
Kramiz

Gigi sa...

Tina, your work is amazing and wonderful to see! Hope that your shoulder is getting some relief with therapy; can't have you hurting while creating beautiful projects.

Suz sa...

Hej tjejen! Vi saknade dig i tisdags,men håller tummarna för att du vill komma när du har ork o lust. Allt du gjort är så fint,du är så inspirerande!
Varm kram till dig //Suz

Lilla Pyssel Inger sa...

Hej och god morgon på dig Tina:) Hoppas att du mår bra och får en riktig fin dag:) Har något till dig att titta på i min blogg som snart kommer hem i din brevlåda:) Kramis i massor från lilla vännen Inger:)

Lilla Pyssel Inger sa...

Är jätteglad om en KAOS AWARD kan göra dig GLAD du är så väl värd den Tina:) Orden på baksidan är privata till dig så dom får du läsa själv när du får KAOSén hem till dig! Sorry har inte postat den en men snart så...... Håller precis på att mailar dig också ha ha ha kramis fårn lilla vännen Inger:)

Cornelia sa...

DT-paket är litegrann som utmaningar med regler... man får skapa på ett sätt som man kanske inte tänkt sej själv. Spännande och inspirerande! Även om det, som du säger, såklart är kul att göra helt efter eget huvud ibland!

Gillar din blå LO jättemycket! Såååå fin! Själv har jag svårt för blått... får jag bestämma själv blir det oftast brunt *S*

Ser att du har samma papper som jag... julpappret. Ur Cicci-serien? Jag har köpt det på CCHobby och där kallar dem det för nåt annat. Minns inte vad just nu. Och House of Inspiration har det också, under ett tredje namn, bara "Vintage Christmas", tror jag. Hursomhelst... kärt barn har många namn och de där pappren är urfina, tycker jag. Har använt dem till ett stjärnalbum till min pappa, helt utan jultema, men med de bruna mönstrade... blev snyggt!

Ha det härligt!

Anonym sa...

Hejsan!
Kul att se en sådan duktig scrappare i Nyköping!
Jag bor också i Nyköping och har en webbutik för scrapbooking!
Kolla in den på www.ahascrapbooking.se
Ha en bra dag!
//Martha

Monica sa...

Haloj! Håller med dig! :-) Cicci papprena är helt underbara!! Älskar hur du har fått till krackeleringen på ditt kort :-) Har försökt det flera gånger men det blir aldrig bra...

Struten är busenkel att göra. Jag måttade bara en stor mattallrik på ett av cicci papprena. Klippte ut en kvart fast lämnade en lite "flärp" som blir omlottflärp. Fast jag tror det funkar lika bra utan någon flärp iof :-) Testa, annars ska jag göra en skiss till dig :-)
Stora kramar!

Marie-Louise sa...

Heeeej! Shit vad vimsig jag är. Trodde helt klart att jag kommenterat detta inlägget....men det har jag ju inte! Toppenfin LO du är verkligen en fena på såna :) Gillar dina kort som vanligt, särskilt hästkortet.... vad är WWP och vad har du gjort med den....?(vågar knappt fråga, kanske borde veta?) Ha en bra helg och tack för dina alltid uppmuntrande ord! Jättebamsekram!

Nina sa...

Superfina saker som alltid, är SÅ imponerad över dina LO´s som du alltid får till så bra!
Hoppas vi ses på tisdag och att du får en skön helg!!!

Kram Nina