söndag 11 oktober 2009

Vintage - hur har jag kunnat missa det?

Ja det kan man undra! Jag har sett så många fina vintagekort hos er andra och tänkt att "det där klarar jag inte av" och så har jag liksom inte ens försökt. Jag har hittills inte hittat något bra och smidigt sätt att krackelera på och jag har heller inte hittat några fina vintagebilder som jag har kunnat använda.

Men nu har jag kommit på knepen! Hittade lite bilder på nätet efter en del surfande och så har jag beställt Crackle Paint Rock Candy från Tim Holtz och snacka om att jag ÄLSKAR den! Shit så lätt det helt plötsligt blev! Bara att måla på bilden och sen sköter den sig själv. Det blir små, små fina sprickor som i porslin och det tar bara 15-30 minuter beroende på hur mycket man kletat på. Kolla på närbilden (den blev lite konstig men man ser sprickorna tydligt)

Så nu är jag fast i vintageträsket! Det roliga är att man inte behöver vara så noga, ju mer slitet, gammalt och kantstött det ser ut desto bättre :)

Helgen har för övrigt gått hur fort som helst. Vi kollade på fotboll i lördags och det var inte någon upplyftande upplevelse direkt. Nu har jag åtta skjortor som måste strykas och det passar faktiskt väldigt bra eftersom jag inte sett det senaste avsnittet av "Den stora resan", så där kan jag kombinera lite nytta med nöje!

Annars längtar jag just nu till pysselhörnan för nu vill jag göra fler vintagekort :)



Ha en fortsatt skön söndag!

14 kommentarer:

Mita sa...

Mmmmm oh vad fint! Kram Mita

Suz/Kortmaja sa...

Hej tjejen! Vad fint jag tror jag svimmar,vilka härliga färger och det är superproffsiga! Tänker på dig stor kram Suz

Marie-Louise sa...

Men shit vilka fina kort du gjort!!!! Du är ju bäst på det här oxå! Kram till dig, hoppas vi ses snart!

salttanken sa...

Tjusigt! Håller med dig - det är bara att älska vintage! Riktigt fint blev det :-) Bra produkttips också :-)
Kram kram!

Veronica sa...

Åh så fina! underbart gammeldags.
Sån där klet vill jag också ha! Vart hittade du det?
Och bilderna var är de ifrån?

Många frågor...ja jag veeet! Men jag vill också göra........

Kramen!
/Veronica

Lilla Pyssel Inger sa...

Å vilka UNDERBARA KORT Tina helt ljuvliga jag tycker dom är sååååå fina och du har verkligen fått till dom:) Längtar redan efter att se nya Vintage kort hos dig för detta kan du perfekt precis som allt annat du gör Tina tycker du är så himla duktig:) Önskar dig en jättetrevlig måndag och vecka hoppas att den blir jättebra:) Kramis i massor från lilla vännen Inger:)

Nina sa...

Varför trodde du att du inte kunde göra vintage! Dummaste jag hört och du har ju beviset =) Dom är superfina, ser fram emot att se fler!
Ha det gott, och hoppas vi ses snart.
Kramar Nina

Gigi's World sa...

Tina, your cards are absolutely stunning! If you're interested in finding more vintage looking papers, check out Alpha Stamps; they have a wonderful selection. Thank you for your very sweet comment left on my log; I appreciate you so much! Kram Kram! Gigi

Annacarin sa...

Men, det är ju super snyggt! Jag har heller aldrig provat på men tycker att det snyggt när jag sett andra göra sådana kort!
Ha det gott, Annacarin

Mia sa...

Vadå trodde att du inte kunde!!?? Helt underbara kort. de kan du känna dig jättenöjd med!
Krackelpaint har jag också fått hem nu!
Kramiz//mia

Carola sa...

Jättefina! Välkommen till vintageträsket ;)

Lotta sa...

Så fina rofyllda kort!
Gillar dina färgkombinationer - snyggt!
Så duktig du är - och som du utvecklas...
Ha en fortsatt skön vecka
Kramar
Lotta

Monica sa...

Haloj! Nu när jag gick in här så såg jag att jag lämnat en kommentar inloggad med Alberts konto "salttanken" hahahaha. Har gjort det några gånger lite här o där. Får försöka lära honom att logga ut.
Kram kram!

Nina sa...

Här kan du kika hur man gör rosor http://meholder.blogspot.com/2009/03/paper-flower-tutorial.html Tess kan nog visa om du kommer någon tisdag framöver också =) Jag har ju inte den stansen själv, men måste nog köpa en sån... =)
kram Nina