måndag 9 november 2009

Färdigopererad!

Här har det hänt grejer! Jag kom hem i lördags efter en operation som gjordes i torsdags. Egentligen skulle jag kanske stannat lite längre men det känns skönare att få återhämta sig i hemmiljö. Fick hem värktabletter och några sprutor som jag ska ge mig själv för att slippa drabbas av blodpropp. Eftersom jag gillar sprutor (se tidigare "10 sanningar om mig själv") så är ju det inget större problem :)

Om ni undrar vad jag opererat kan ni läsa vidare annars kan ni hoppa detta stycke :) Jag har gjort en hysterektomi dvs tagit bort livmodern på grund av ett ständigt blödande myom. Så nu sitter jag här och har ont, ont men inte lika ont som igår eller i förrgår. Så det går nog åt rätt håll. En liten komplikation i sammanhanget är att mitt blodvärde är nere på 77 (ska tydligen vara minst 120 för kvinnor) och jag tål ju inte järntabletter! Lite trist eftersom jag måste äta dem för att öka blodvärdet. Är VÄLDIGT snurrig just nu och tar mig fram lika fort som en handikappad snigel. Men, men... med tiden kommer det att bli toppenbra tror jag! Och... THANK GOD för Scrapbooking och Internet. Dessa båda lämpar sig väldigt bra i korta stunder för någon som måste hålla sig i stillhet :) Hur det än går så kan det bara bli bättre än tidigare. Om ni visste hur påfrestande det har varit. Jag kan lova, det senaste halvåret har nästan tagit knäcken på mig. Men, nog om detta nu.

-o-o-o-o-o-o-o-

Det här är årets Fars Dagskort som jag gjort till min pappa. Jag måste säga att jag faktiskt är otroligt nöjd med detta kort. Dels för att jag verkligen gillar pappret och färgerna och dels för att jag använt två för mig helt nya tekniker.

Hjärtat, som är i grungeboard, har jag först målat med benvit grundfärg och sedan med "Frayed Burlap" Crackle Paint. Sen har jag lindat den med koppartråd som jag trätt några pärlor på. Men det roligaste var att göra blommorna. Kolla gärna på närbilderna längre ner så ser man bättre. De är utstansade ur ölburkar (går säkert lika bra med läskburkar :) och sen har jag duttat dem med alcoinks. Kolla vilken häftig effekt det blev! Idén fick jag på Handarbetas träff där de visade tekniken på en kurs (som jag visserligen inte gick men jag snappade upp detta efteråt ;) "Fars dag" är ett clearstampalfabet och texten är embossad i koppar.

Inuti har jag dekorerat med en farsdagsstämpel som jag också embossat i koppar. Ugglorna är urlippta ur pappret och målade med 3D-lack.

Hjärtat har jag satt på 3D-kuddar.


Här ser man blommorna lite bättre. De är inte målade med metallic alcoinks utan med vanliga färger.

Det här är mitt första mappkort eller vad det heter. Min svärmor fyllde 75 år i förra veckan och vi kunde tyvärr inte närvara eftersom jag skulle in på operation då. Men kortet fick vi iväg i tid ändå. Det var en jätterolig vikning och man kan klart använda den om man vill stoppa pengar, trisslotter eller något annat i facken.


Inspirationen till kortet kommer från Veronica och hon visade mig hur man gör vikningen. Vi satte en hälsning i ena facket och en bild på svärmor själv i det andra.

Detta är ett beställningskort som skulle se ut som ett par andra jag gjort. jag gillar de nya brunröda blommorna jag köpt hos Mita.


Här har vi namnskylten som jag gjorde till Handarbetas träff. Jag tycker den blev riktigt snygg men vann gjorde jag inte. Kan tillägga att det var MÅNGA andra som var minst lika snygga :)

Och till sist så kommer BOM-LOn som jag helst inte vill visa. Själva LOn är jag väl rätt så nöjd med men sen är det det där med att se sig själv på en LO. Inte roligt. Men kanske för barnen någon gång i framtiden. Förresten så var den ett bidrag till Handstämplats oktobertävling vilken jag faktiskt VANN tillsammans med en annan LO. Anledningen var enkel: vi var endast TVÅ deltagare!!! Det gäller att välja sina tävlingar :D

Ha en bra måndag alla!

14 kommentarer:

Suz sa...

Åhhhh vad skönt att det är gjort nu Tina! Så vi kan få en lite del av dig på tisdagarna;)Underbara kort du gjort,helt makalösa! Lo:n är skitsnygg,bra foto på dig!
Stor kram Suz

Marie-Louise sa...

Hej vännen! Jag behöver inte säga nåt...du vet att jag tänker på dig... OMG vilket snyggt Fars Dags kort! Jag gillar verkligen det där ugglepappret, har det också, och du har ju gjort hur snyggt som helst! Hjärtat är fantastiskt också! Övriga alster är själklart toppen de med, och du är jättefin på din tjusiga LO men jag vet ju hur det är att se sig själv på bild...inget kul alls... ;) Krya på dig nu, vila massor och hoppas du hittar lite pysselork! Kramizar från mig

Tussemaja sa...

Kan tänka mig att du har ont efter operationen... men det är det ofta värt i stället för att ha ont nästan jämt.
Och du har ju minsann varit produktiv. Jätteläckra kort. Ska nog också testa det där med ölburkar och alcohol ink. Snygg effekt.
LO'n på dig är jättefin - så att du inte tycker om den beror med all sannolikhet att man inte tycker om att se sig själv på bild (som du skriver). Kram!

Nina sa...

Hoppas du kryar på dig snabbt efter operationen, inte kul att ha ont.. låter inte roligt med det yra heller... fick höra att det är jättemycket järn i passionsfrukt, kanske kan va nåt =)
Tänker på dig iallafall och hoppas vi får ses någon tisdag framöver när du känner dig bättre!
Underbara kort, gillade ölburksblommorna jättemycket! Och Lo´n är superfin med ett kanonbra kort på dig så den ska du vara jättenöjd med! OJ, nu blev det nästan en uppsats *hihi*
Kram kram
Nina

Sinikka sa...

Hejsan vännen, först och främst hoppas jag att du kryar på dig fort. Tänk vad en myom kan ställa till med. själv har jag haft det med, men dom tog bara bort den. Nu finns det en till kvar. Vilken kanon fin idé med blommorna på farsdagskortet. Tycker att kortet blev mycket fint. Och gud, vad jag giller din LO. Den blev kanon fint....måste nog beror på din bild!!!!
Hoppas att du tar hand om dig och att du vilar ut dig ordentligt.
Kramiz Sinikka

Lotta sa...

Hoppas att det blir bättre snabbt - jobbigt att ha ont. Det verkar gå på rätt håll i alla fall - Skönt!

Härligt att få lite tid till pyssel. Du har ju gjort underbara saker. Gillar verkligen farsdag-kortet.

Tänk på att undvika att dricka mjölk när du äter - hämmar järnupptaget...

Sänder en tanke till dig - Ha det bra och krya på dig!

Mia sa...

Vilket underbart farsdagskort!!!
Ja alla korten är ju fina, men det var verkligen lite annorlunda.
Skönt att höra att du är på bättringsvägen igen. Det där med sprutor är lite mysko! När jag bröt foten fick jag också med mig sprutor hem. Jag är otroligt spruträdd, men fixade faktiskt att ta dem själv ändå. :) stolt över mig själv:)!
Hoppas du piggnar till så att du kanske orkar komma på vår pyssellördag den 28/11, en liten stund!
Kramizar//mia

Linda sa...

Hej!
Skickar en liten "krya på dig kram" och hoppas att det är på bättringsvägen!
Vilka fina kort du har gjort!
Gilla det som va till hon som fyllde 60 bäst! Helt i min stil =)
Ha det toppen!
KRAM
Linda

Therese Fredriksson sa...

Måste kännas kanon att det värsta är över nu och det bara ska bli bättre. Sen vill man väl alltid att det ska gå fortare än det gör...
Superfina kort och andra alster du gjort i alla fall. Hjärtat med crackle är super. Kram Tessan

Monica sa...

Oj jisses vad du har varit med om! Men det måste vara skönt att ha operationen gjord nu! Nu kan det ju bara bli bättre :-)Hoppas du är återställd snart! 1000 kramar till dig!!

Älskar ditt fars dag kort! Hjärtat med crackle painten är göööörrrr snygg!!!! Och vad häftigt det blev med tråden runt den också! Och blommorna blev med urläckra. Det måste jag testa nån dag :-)

Och minialbummet ska du verkligen testa - hur enkelt som helst! :-)
Stora kramar till dig!!

Gigi's World sa...

Tina, I hope that you're feeling less pain today; I had one, too, so know what you're going through. Your cards are wonderful and beautiful! I especially like the Father's Day card; you gave me an idea for using the grunge board here at home! Take care, Kram Kram Gigi

Lilla Pyssel Inger sa...

WOW här visas det enda underbara alster efter det andra du är så himla duktig Tina:) Jag gillar allt kan inte hitta någon favis allt är SUPER FINT:) Tack snälla för allt vännen och för all tid du är så himla god och snäll:) Skönt att du har fått gjort din operajon så att du kan återhämta dig nu och bara se framåt:) Är avis att du är klar, kanske vi kan byta ha ha ha
SUPER KRAMAR från lilla vännen Inger:)

Annacarin sa...

Underbart att läsa om vad som händer , du har ett sådant sätt att skriva så man rycks med... tråkigt/skönt med operationen!! Gött att det är över, trökigt att det inte gick utan op..Krya på dig, tittar på fotot och tänker snigel... handikappad...nej!
Bättre med glad och pigg -det är så du ser ut!
Underbara kort och Lo:n var ju skit snygg! Men visst är det fördel att välja sina tävlingar.. hi hi.
Ha det så gott, Annacarin

Cornelia sa...

Uscha... men nu blir det bara bättre!!!

OM du orkar... så är det CC hos House of Inspiration i helgen... *tipsar bara*

Krya på dej, många kramar!