söndag 19 februari 2012

Kort, flytt och organ

Nu är det snart dags för nerpackning av mina scrapsaker... och alla andra saker också förstås. Vi ska flytta från vårt hus där vi bott i snart 16 år och in i en lägenhet. Jag ägnar just nu en massa tid åt att göra mig av med saker och det är något av det bästa jag vet! Vi har skänkt en hel del, sålt vissa saker och slängt resten. Ja, vi har såklart behållt en hel del också. Men att ta sig från ett hus på 160 kvadrat till en lägenhet på 113 kvadrat med minimala förvaringsutrymmen är en utmaning som jag gillar.

Förutom detta lilla bestyr så skriver jag för brinnande livet. Att jag gick med i Inspirationsklubben är ett av det roligaste jag gjort och jag har fått grym inspiration. Jag håller som bäst på att fundera ut vad min bok (ett drömprojekt) ska handla om och jag är kanske ett ämne på spåret. Men tills dess (det kanske stannar vid en dröm) så skriver jag en massa ändå. Helt plötsligt ser jag saker omkring mig som jag inte lagt märke till tidigare och jag har blivit mycket mer varse vad som händer och sker runt omkring. Om någon av er som läser detta går och bär på en skrivardröm, hör av er till mig så berättar jag mer!

Sen har vi ju mitt tappade organ, berättar om det i slutet. Först måste ni kolla på mina kort :)
Jag har gjort en del kort på beställning och jag har ytterligare några som jag måste fixa innan grejerna åker ner i flyttkartonger. Just nu är jag inne på lite vintage igen.


Det här kortet gjorde jag till min bästa Berit som fyllde år i januari. Hon fick kortet tillsammans med en jättefin kakburk med glas i locket som jag köpt på Mique. Bakade choclate chip cookies som jag la i, hittade matchande band (ser inte ut att matcha så bra på bilden konstigt nog) och så fick hon det tillsammans med kortet.Detta golfinspirerade kort gjorde jag till min pappa som fyllde 77 i februari. Han spelar golf men egentligen borde det varit bowlinginspirerat eftersom han bowlar också och fick bowling-presentkort. Jag hade dock ingen lämplig stämpel så detta fick duga.


Och så var det mitt tappade organ. I höstas började jag få ont i sidan när jag var ute och sprang. Det blev värre och värre och jag mådde illa och fick konstiga sympom. Jag hittade en stor knöl till höger om naveln och då fattar ni säkert vad jag trodde att jag led av. Löpningen gick dåligt och jag visste inte vad som var fel. Sen dess har jag varit på ett otal läkarundersökningar och röntgenbesök innan de förstod vad det var.
 
Eftersom jag alltid legat ner vid alla undersökningar så har de inte känt min stora knöl och jag misstänker att de började tro att jag inbillade mig alltihop och att jag drabbats av något som de kunde relatera till övergångsåldern. Till slut sa jag åt dem att undersöka mig när jag stod upp eftersom det var då jag kände knölen. Eftersom jag är smal så känns den väldigt tydligt.
 
Hur som helst var det min njure som trillat ner. Ovanligt men det händer. I Nyköping står de handfallna och jag kämpar just nu med alla medel för att få träffa en specialist och eventuellt få till en operation. Jag har fått kontakt med en tjej i Norge som precis blivit opererad och hon har hjälpt mig massor. Just nu är läget att Nyköping anser att det kostar för mycket att skicka mig utomläns för operation. Jag har dock kontakt med en överläkare i Uppsala som gjort ett flertal såna här operationer och jag hoppas att det löser sig till slut.
 
Det är egentligen inget farligt att njuren lossnat, men i mitt fall så har jag riktigt ont av det. Jobbigt att kämpa mot landstinget och riktigt, riktigt tråkigt att det är pengarna som styr.
 
Så håll tummarna så berättar jag vidare hur det går.
 
Kram!
 

6 kommentarer:

Sinikka sa...

Hej vännen, det händer ju massor saker och först och främst skickar jag dig en bamsekram .....en njur som har lossnat!!!! det låter ju mycket pinsamt. Jag visste inte ens att sånt kan hända....usch
Och så kul att läsa att det kommer säkert, så småningom en bok av Tina!!!!! Riktigt kul.
Och så står flytten fram för dörren. Hoppas att ni kommer att trivas i lägenheten och gärna vill jag sen så klart ha din nya adres.
Du gjorde till och med en massa med kort. Giller Golf kortet.
Sköt om dig med allt som är på gång nu.
Kram Sinikka

Lottas vrå sa...

Ok, det var mycket på gång!
Först - skickar en styrkekram. Jobbigt att hålla på att dra i och försöka fixa med sin egen sjukdom. Skönt att de konstaterat vad det var för fel i alla fall.
Som vanligt - väldigt fina kort!!
Flytt! Puh! Skönt med lite sortering. Själv har jag lite svårt att sortera och kasta , men det är skönt!
Blir nyfiken på ditt skrivande. Kul art du känner att du får inspiration. Det blir kanske en bok med noveller?
Ha det bra , sköt om dig.
Tänker på dig. Kramar

Lilla Pyssel Inger sa...

Hej på dig TinaStina:)

Vilka underbara kort du bjuder på:) Du har verkligen inte legat på latsidan fast du har så mycket omkring dig med hälsan, flytt och allt annat!!!

Blev mycket glad för dina rader hos mig tack snälla för att du hälsat på och lämnat spår efter dig:)

Jag håller verkligen alla tummar och tår att det löser sig för dig med operation och det du behöver hjälp med.
Det är mycket sorgligt att pengar ska få styra när det gäller hälsan det är så himla fel.

Roligt för dig att du har ditt skrivande som du inspireras av:)

Ha det jättebra och var rädd om dig och lycka till med ALLT !!!

Kramar från Lilla vännen Inger ♥

P.S Hoppas vi ses på Mixsens Scrapträff:)

Maud Freij sa...

Så mycket fina kort och härliga stämplar.

Oj oj det låter allvarligt och jobbigt, hoppas det löser sig bra för dig.

MVH. Maud

mia sa...

Oj vad mycket fint du har gjort, vännen!!!
Så roligt att se att du orkar pyssla lite i alla fall!
Håller tummarna att du får hjälp snart med din "tappade njure"!
Verkar helt sjukt att läkarna inte tycker att du behöver hjälp. Undrar om de skulle tycka detsamma om det gällde dem själva!?
Längtar efter att få träffa dig. Det går långt mellan gångerna.
Hoppas du hinner upp den här veckan. Är ledig to-fre.
Kramizzar

Veronica sa...

Hej!

Oj vad länge sedan jag hörde av mig till dig! Såg ditt meddelande inne hos mig och tänkte: NU jäklar ska jag "gå in till henne"!
Kul och se vad mycket fint du gör! Älskar dina kort! De är i så fina färger och du har en kul humor i korten.
Men du! En tappad njure?! Det var första gången jag hörde om det, troligtvis första gången för dig med. Hoppas verkligen att allt löser sig för dig och att du slipper ha ont!
Skickar massor av kramar till dig och hoppas vi kan ses när jag kommer till Nypan!
Kraaaaam!
//Veronica