tisdag 25 december 2012

Juldagsfrid i stugan

Idag är det juldagen och jag tror att det kan vara en av årets bästa dagar. Man är fortfarande ledig ganska länge, julmaten smakar alltid bättre dagen efter, lägenheten är fortfarande relativt nystädad och det är bara läge att koppla av :)

Tyvärr har jag ett elände med njuren igen. Smärtan kommer och går och dagen före julafton tyckte den tydligen att det var dags att göra sig påmind. Jag tror att det kan bero på att jag börjat träna igen. Nu är det faktiskt så att min läkare vill att jag tränar så att vi kan dra någon form av slutsats. Antingen den att jag får ondare av det eller, vilket hade varit att föredra, att jag blir bättre. Jag för statistik över smärta och träning och i februari ska jag till Uppsala igen för att bestämma om det blir ny operation eller inte. Njuren sitter alltså bara fast till hälften och det är därför jag fortfarande har ont. Det märkliga är att de dagar jag inte har ont alls så glömmer jag nästan helt hur det känns när jag har ont. De tre senaste dagarna däremot kommer jag inte ihåg hur det känns när jag inte har ont. Kroppen och hjärnan är spännande manicker. Men det är väl också det som är utmärkande för människan, vår förmåga att anpassa oss.

Hur som helst, idag var en bra dag att göra kort. Jag har räknat ut att familjen har inte mindre än 9 födelsedagar i januari och februari. Det innebär 9 kort samt två beställningar som trillat in. Jag har idag klarat av det första. Jag har, turligt nog, en period av kortgörarglädje vilket underlättar.

Jag kan dock inte visa dagens kort eftersom mottagaren inte fyllt år än, men jag kan visa några julkort samt några födelsedagskort som jag gjort sen sist.

Det här är ett födelsedagskort till min kära mor som fyllde år för några dagar sedan. Hon gillar att sticka men det är nog också den enda likheten med damen på stämpeln :)

 
Detta är ett beställningkort där jag använde mig av Dylusionsstämpeln med blad på.


Ytterligare ett beställningkort till en kille som gillar rallybilar :)


Såna här ljus gav jag bort till några av mina vänner. Jag stämplade ljusen med StazOn-färg och använde "Midvinternattens köld är hård..." stämpeln. Sen gjorde jag en liten tag också.


Här har vi då en flock av ljus. Tyckte de var fina många tillsammans.


Tre beställningskort till. Det första är ett kombinerat födelsedags- och julkort. De två följande är bara vanliga jukort.




Och så till sista mina egna julkort. De blev 16 till antalet :) Jag fick faktiskt beställa nya ProMarkers eftersom två bruna färger tog slut... många pepparkaksgubbar blev det...



Jag måste berätta om min senaste införskaffade mojäng också. Jag har köpt läsplattan Letto från Adlibris. Jättekul tycker jag själv! Jag passade på att köpa en hög med böcker också och har idag laddat ner en lånebok från bibblan. Att låna böcker från bibblan var inte det lättaste men nu när jag gjort det en gång så går det förstås lättare nästa gång. Ett otroligt smidigt sätt att läsa böcker på! Det går att välja storlek på text, typsnitt och en massa annat. Man får inte göra misstaget att blanda ihop den med en surfplatta för detta är en helt annan sak. Den liknar väldigt mycket en bok och saknar bakgrundsljus för att spara ögonen och för att dra mindre batteri (om man läser 30 min per dag håller batteriet i 2 månader). Den är helt i svartvitt också. Jag har precis läst ut den första boken på plattan och är helnöjd.

Undrar just om jag ska avlägga ett nyårslöfte i år... att uppdatera bloggen oftare. Jag törs inte titta på mitt sista inlägg förra året eftersom jag starkt misstänker att det innehöll samma fundering :)

Julkramar från mig!

5 kommentarer:

mia sa...

Så mycket fint du har gjort!!
Tråkigt med din njure men tur att läkaren inte släppt taget om dig i alla fall!!
Så roligt med en läsplatta!!
Jag har en annan, surfplatta den finkar också bra. Men jag har problem med att ladda ner från bibblan. Det går helt enkelt inte. det kommer bara en massa konstiga kodade bokstäver.
Kanske har du några bra tips till mig! :)
Ha en god fortsättning på helgen!!
Hoppas vi ses snart.
kramizzar //mia

Lottas vrå sa...

Underbara alster.
Gillar verkligen dina julkort med pepparkaksgubbarna...

Krya på dig!

Passar även på att önska dig en god fortsättning och ett gott nytt 2013.
Kramar

Veronica sa...

Hej!
Det var länge sen och vad fina kort och saker du gjort! Jag gillar Jessica40 kortet jättemycket. Har också köpt hennes stämplar och inks. Har rätt lätt för att "gå på" nya saker.
Tråkigt att höra om din njure. Dumma den som sitter löst!
Hoppas du får rätsida på allt.
Kram, Veronica

Cornelia sa...

Tråkigt att höra att kroppen din inte riktigt sköter sej som den borde.

Men vilken härlig kortkavalkad du bjuder på, trots det!

Gooooood fortsättning på det nya året, jag hoppas att allt ordnar sej!

Kram!

cathy sa...

Tina Tina - how are you - stopping by here after getting your great comments on my blog - you know about the little houses! I wanted to answer some of your questions. So yes, I basically really randomly cut out little squares and triangular roof shapes and glue them on my page. Then I dood, I draw I paint and I stamp - really random - on my post today I talk more about how I do this. stop by if you have time