tisdag 5 maj 2009

Chalkbox

Jag fick en present av mina föräldrar som tack för att jag vattnade deras blommor när de var bortresta. Presenten låg i en ask av riktigt kraftig vit kartong och tidigare, innan jag blev scrap- och alterbiten, skulle jag bara ha slängt bort asken, men nu såg jag genast potentialen i den. Men nu låter det nästan som att jag blev gladare för asken än för presenten och så är det förstås inte! Men man missar ju inte gärna ett uppslag till pyssel ;)

I got a gift from my parents for having taken care of their flowers when they were on vacation. The gift came in a white cardboardbox and before, when I wasn't a scrap-addict, I would just have thrown it away, but now I could see the potential it had. It almost sounds like I got more happy for the box than for the gift but obviously that's not how it was ;)

Mina chalks har bara legat löst huller om buller i en låda och farit runt när man öppnat den. Men icke längre! Nu har jag altrat asken och vips så fick mina chalks en ny bostad. Jag gillar både färgerna och motivet på pappret och så klippte jag ut två sländor och embossade dem för att få en lite mer levande effekt. Satte dem på distanskuddar och klämde dit lite blommor också. Runt kanten satte jag spetsband som jag tidigare fått av svärmor.

My chalks had just been lying around in a drawer and I needed a box for them so I altered the box I got. I like both the motive and the colors of the paper. I cut out two dragonflies and embossed them to get them more lifelike. I then put them on 3D-dots (?) and I also put some flowers on the box. I put lace that I got from my mother in law, around the border.

Det var dagens pyssel!

That's all for today!



14 kommentarer:

Anonym sa...

Jättesnyggt jobb!! Faaaast..... är det bara jag som blir nyfiken på vad presenten var för något??

Hittade din blogg från Altheas blogg, ska kika runt lite mer.

Mvh Linda

Sinikka sa...

Euh, har jag redan berättat att mina chalks också behöver en ny bostad????
Skojar bara. Himla fint asken blev. Och fina deko har du valt
Och borde direkt skämmas att mina färdiga kort ligger/ står i en sko kartong.
Så borde jag också ta och klä på den. Nu har jag ju fått inspiration.
Håller med Linda..........vad var presenten nu?
Så snälla ord du har lämnat hos mig.....tak rara du.
Hade du fått mitt mail för ett tag sen?
Kram Sinikka

Anonym sa...

Hahaha, tack för det snabba svaret, och förlåt nyfikenheten!!

Tack för hälsningen, förresten! Visst är det kul att få kommentarer?! :-D

Linda sa...

Så smart! Asken blev kanon fin!!!
Den som spar han har *fniss*
Jag e lika galen jag, köpte en julklapp till pojkvännen, en kalender, med en pinuppa för vrje dag (man river av ett ark för varje dag som går), hihi, pysselgalen som man e så hade man ju självklart en baktanke...dagarna/bilderna som man drar bort kan man ju ha till pyssel! Kanon bra om man ska göra kort till en kille =)
*skrattar* Skadad?
Ha en toppen dag!
Kram

Marie-Louise sa...

Men vilken fin! Ja man funderar alltid en extra gång innan man kastar nåt nuförtiden... Klagade alltid på min man förut som hade pippi på att spara förpackningar, men nu är det helt ok att han gör det :) :) Ha det gott! kRAM KRAM

Monica sa...

Urtjusigt! Asken fick verkligen en snygg make over. Gillar speciellt trollsländorna :-)

Man får lite dåligt samvete för hur man förvarar alla vackra pysselsaker ibland... Nedslängt i en låda måste vara klassikern... Men du fick till det himla tjusigt nu! Tack för inspirationen, ska försöka ta tag i det också hihihi :-)
Kram kram!

Nina sa...

Asken är ju helt underbart fin! Gillar färgerna och detaljerna med trollsländor och pärlor i blommorna... Så läckert!
Nu blev jag pysselsugen... =)

Kramar Nina

Michaela sa...

Sååååå fin! Tack för kommentaren i min blogg, jag blir så glad varje gång! Galgen har lag vikt till själv, ska lägga ut en "tutorial" någon dag. Säger till då! Ha en fortsatt fin vecka! Kjam....

Veronica sa...

hej vännen!

ÅH!!! vilken fin ask!
jag säger som de andra ovanför: varför tar man inte hand om sina dyrbara scrapsaker bättre?? Och speciellt när man nu håller på med denna kreativa hobby? *skratt*

Grattis, igen, till ditt DT jobb!
Det blir hur kul som helst att se vad som kommer att hända där! och så fort det en träff så kommer jag.

Intet mycket nytt här annars, är hemma denna vecka med influensan! Har varit praktiskt taget "död" om du förstår vad jag menar. Idag, efter 5 dagar börjar jag känna mig liiite bättre.

Nåja, vad är en bal på slottet/pengar på kontot efter lönen/ett nytt jobb där alla förväntningar är skyhöga....

ÅH! Tack! Nu känns det lite bättre när jag har fått skriva av mig!

(Ursäkta den långa kommentaren!)

Många varma kramar!

Anonym sa...

Vilken underbart supersnygg ask! Gillar färgerna, trollsländorna och spetsen runtom, ja, jag gillar hela asken, så snygg!!!!!

Grattis till DT-jobbet, så kul för dig!!!! :-)

Kramis Susanne

Cicci sa...

Wow! Så vackert det blev.
Här ligger askar som bara skriker att de vill bli altrade, men en dag snart... då ska jag också hinna det.
Kramiz

Monica sa...

Tack så jättemycket! Har blivit en hel del pyssel på sista tiden och imorgon ska jag och en kompis köra en heldag med bara pyssel :-) Ska bli jätteskoj, men det blir säkerligen mer prat än gjort hihihi. Har verkligen fastnat i en blomperiod nu efter att jag köpte mitt senaste lass... Boken är en sån där vanlig pappbok från Panduro du vet med brunt pappomslag. Himla käcka :-) Bia'n hade varit kul att testa dock... Har du prövat den någon gång?

Åhh vad jag hade velat följa med till Mita och dregla över allt nytt!! Måste åka förbi i sommar och kika :-) Längtar tills vi får vårt första DT uppdrag nu. Det är ju jättespännande!! :-)
Kram kram!

Suz/Kortmaja sa...

Hallå där! Vad fin box,fint dekorerad.Det är roligt att ha fint runt sig(tur att du inte ser hur det ser ut hos mig just nu)
Ha en skön helg och jag hoppas på sol. Kram

Kamilla sa...

OOOOOOOOH men mamma mia vad snygg den blev, woooow så fiiint!
Jag säger som Sinikka, mina chalks är också bostadslösa ;)
Kram kram