fredag 8 januari 2010

Några födelsedagskort och en ny vikning

Då var det fredag och det känns som att jag jobbat en hel vecka fastän det bara är två dagar. Lite tungt att gå upp 05.45 igen. Det känns precis som mitt i natten och det är kanske precis vad det är också.

På måndag börjar båda kidsen skolan och det ska bli så himla skönt att komma in i rutinerna igen. Den här ledigheten har jag inte gjort annat än åkt och hämtat framförallt min dotter på diverse ställen i stan sent, sent på kvällarna. Och för att inte hela dagarna skulle försvinna så har jag gått upp rätt så tidigt också, så sova har det inte blivit mycket av. Men sova får jag väl göra när jag blir pensionär :) Klaga kan jag dock inte göra för då klipper dottern till mig med en verbal högerkrok med budskapet att det är värdelöst att bo "på landet" dvs i Sjösa dit bussarna knappt hittar. För om vi bara bodde i stan så skulle ju allt lösa sig :)

Nästa fredag fyller sonen 18 år och jag har lyckats göra ett rockigt kort till honom som jag är riktigt nöjd med. Han spelar elgitarr i två band och eftersom detta är hans liv så fick jag äntligen användning för dessa härligt rockiga stämplar som jag köpt hos AltheasMix. Sen var jag förstås bara tvungen att klämma dit hjärtan också med min nya Martha Stewart-stans :) Men bara en blomma!


Det här kortet gjorde jag till svärfar som fyller år i dag. Här har jag använt min Fiskarsstans, även den nyinköpt, som gör hål som man trär band igenom. Jättepraktisk!


Detta kort är till min svåger som fyller år på måndag. Tyckte att det var dags att använda min jättegamla almanackstämpel igen.


Den här Bildmålar-stämpeln köpte jag hos Mixen härom veckan och den är så himla söt tycker jag! Jag tyckte att flickan var så galet lik någon och så kom jag på det! Det är en tjej på jobbet som ser ut exakt sådär! Lite kortare hår bara men annars är det som om hon hade stått modell för stämpeln. Hon brukar i och för sig inte bära runt på en blomsterkorg och inte heller ha huckle, men uttrycket och som hon håller huvudet är vansinnigt likt. Jag frågade min man, vi jobbar på samma ställe, och han såg direkt att det var hon. Kul! Därför var jag förstås tvungen att göra detta kort till henne :)

Kul vikning förresten! Den måste jag prova igen. Jag har sett den hos andra men gjorde den på gehör. Sidorna är 5 cm x 2 och 7,5 cm x 2 (totalt 25 cm och bredden är 15 cm) så den är lite lägre fram som man ser på det övre fotot.
Nu kanske det är dags att slänga sig i soffan ett tag och käka lite popcorn. Sen kan ni ju gissa vad jag ska göra... precis... hämta dottern i stan :)
Ha en trevlig helg!

10 kommentarer:

Marie-Louise sa...

Åhhh kortet till Adam är ju KANON!!! Gillar massor och det kommer han också göra! Övriga kort är ju lika fina som alltid! Ses på Tisdag? Kram kompis!

Therese Fredriksson sa...

Superfint allting men 18-årskortet är verkligen toppen. Så tufft och killigt. Du har verkligen lyckats med det svåra att göra ett kort till en kille.
Kram

Tussemaja sa...

Håller med... 18-årskortet är superläckert! Var knappt jag såg blomman. Du har fått in den så den riktigt smälter in. Det där stämpelkitet är nog något jag får införskaffa.
Kommer nog inte på tisdag... då är det scrap i Stigtomta. Men veckan efter det kommer jag.

mia sa...

vilka fina kort!
Killkortet gillar jag verkligen!!
Men det är ju inget att förvånas över, allt du sätter fingrarna på blir ju lika fint!
Nu har du en namnlapp att hämta hos mig, när du har tid!
Stansarna kommer nog i nästa vecka!!
kram//mia

Tussemaja sa...

Men inte har jag gjort dessa 10 alster det här året... det är förra årets. Men några har jag ju gjort i tidigare inlägg :)
Men då ses vi nästnästa tisdag. Alltid lika trevligt!

Suz sa...

Mums fillibaba,vad fina kort! jag blir så glad när jag kommer in här, du smittas;)
Du, glömde säga...att du ska få övningsköra med min dotter också,du vet mina nerver är utan på kroppen sen Linn fick körkort;)Måste kännas som högsta vinsten visst???
Kommer sakna dig på tisdag

Kram Suz

Lilla Pyssel Inger sa...

Hej på dig:)
Kortet till din son var jo bara WOW och helt klart min favorit:) Vet hur svårt det kan vara att göra kort till killar i den åldern men du har verkligen lyckats:)Självklar gillar jag dom andra korten som du gjort också men detta kortet blev klart min favorit:) Hoppas att du mår bra och att det går bara bra för dig, tänker på dig:) Nu är det snart dags för operajon nr 2 och det blir 3 feb: då är det nerv operajon i högre handen sen har jag "bara" en kvar i halsen och nacken!!! Ha en underbara söndag och vecka å var rädd om dig:) Kramis i massor från lilla vännen Inger:)

Nina sa...

Helt underbara kort! Även jag gillar ju Adamkortet jättemycket, så snyggt!
Birgittakortet är ju så sött också! Ha det så bra så ses vi nästa tisdag!
kram Nina

lk46 sa...

ÅH så underbara kort! men det till sonen är i en klass för sig själv. Så vackert men ändå så tufft, ett riktigt killkort!
Ha en bra dag omorgon!
kram lene

Britt-Inger sa...

Hej.
Här har jag hittat något jag gillar.. :) Mycke fint och härliga idéer och inspirationer (har idé torka just nu)
Ha en bra tisdag, Britt-Inger.