fredag 9 juli 2010

Första semesterdagen :)

Sex veckor. Sex veckors ledighet. SEX veckors semester. Jag kan inte riktigt ta in betydelsen av detta faktum. SOM jag väntat på detta och äntligen är den här. Ledigheten. Jag har inte haft så mycket att göra på jobbet på bra länge, och typiskt nog känns det roligare än någonsin med nya medarbetare och nya utmaningar. Typiskt nog eftersom det känns som att jag borde vara där och förbereda mer, sätta mig in i mer och ta tag i mer. Men jag kan inte komma ifrån att jag samtidigt älskar tanken på sex veckors ledighet.

Lusten för pyssel är dock väck. Jag har lyckats göra mina beställningar och kort till mina egna och faktiskt dessutom med glädje, men där tar det slut. Lusten för att lära mig nya tekniker och ge mig på nya utmaningar finns bara inte där. Jag tror och hoppas på att den återkommer efter ett par veckors ledighet när jag har kunnat rensa hjärnan och tänka på annat än jobb.

Min brors yngsta flicka konfirmerade sig förra helgen och fick ett smycke i denna ask. Perfekt med en bibelliknande ask vid en sådant tillfälle.

Det här fönsterkortet är till min storebror som fyllde 50 härom veckan. Fattar inte att han är 50 för vad säger det egentligen om mig? Han var ju bara 5 år äldre än mig från början, men nu måste det ju skilja säkert 20 år ;) Men han är bra söt i alla fall tycker jag nog :)

Min brors äldsta flicka fyller 18 i nästa vecka men har redan fått detta kort med tillhörande present.

Detta kort är till en kille som fyller 40 och han gillar hockey och fiske. Det syns, som ni märker, inte alls på kortet och det är meningen. Eftersom jag inte hade en aning om vad jag skulle göra och fantasin gick på minus, hävdade jag min konstnärliga frihet och gjorde ett fint kort bara som jag tyckte om. Jag valde dock lite manliga färger och dekorerade sparsamt med blommor.

Fick en beställning på receptböcker till två systrar. Den ena skulle vara i rosa-vinrött och den andra i blå-grått. Tyckte jag fick till dem riktigt bra faktiskt. Hoppas de blev glada :)Den sista beställningen är en LO till en tjej på mitt jobb. Det skulle inte finnas någon titel och den ska förmodligen ramas in till en tavla. Jag tyckte jag lyckades fånga upp glädjen och kärleken i bilden och försökte även få till färgkombinationen så jag blev nöjd. Och det blev jag faktiskt till slut. Nöjd alltså.

Det var allt jag presterat för tillfället. Nu har jag faktiskt inga fler beställningar på lut och det är både skönt och konstigt. I sommar tänkte jag bara hitta tillbaka till lusten för att skapa och se till att göra en del grattiskort att ha på lager i höst när folk kommer på att släktingar och vänner fyller år.

Nu ska jag landa en vecka och se vad som händer med min pyssellust. Jag ska även försöka ta tag i mina försummade bloggrundor och börja vara lite trevligare och lite mer social igen. Jag tror det ska ordna sig :)

Kramar till er alla som orkar följa min blogg!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Kortet till din bror var sååå snyggt, men 50??? Han såg ju inte ut att vara en dag över 40, vilket ju gör dig då till...... 35? Känns det okej? ;-)

Hoppas pysslemojjon kommer tillbaka snart!!! Ha en supertrevlig semester!!

Kram

Mim... sa...

Jag vll bara säga "TA DET LUGNT". Sex veckor ledigt så SKÖNT....
Ha det jättebra!!!

Tiina sa...

Härligt med semester!!! korten du har gjort är jättefina, hoppas att pyssellusten återvänder snart. Njut av ledigheten!

Lilla Pyssel Inger sa...

Kanon fina saker som du skapat:) Ha en underbar semester, tänk på dig själv ta det lugnt och bara njut:) Du ska se att din ork och pyssel lust kommer tillbaka igen när du fått en paus från allt:)
Ha det toppen och kramar från lilla vännen Inger:)

Cornelia sa...

Du har ju skapat massor, massor med fina saker!
Luta dej nu tillbaka och bara njuuuut av ledighet, sol och sommar, så kommer allt annat som ett brev på posten, när det är dags!

Inget går att pressa eller stressa fram och på jobbet klarar de sej fint utan dej. Och du klarar dej fint utan det, jobbet alltså. Allt du ska sätta dej in i och kunna och veta och fixa... det gör du när du kommer tillbaka, utvilad och pigg och glad!

LUUUUUUGN, människa! ta det bara lugnt!

Kramar från mej till dej!

Anonym sa...

du gör sååå underbart fina saker.. kram kram Maja

Tussemaja sa...

Men hallå! Vad jag har missat. Du har ju gjort superfina saker... så du måste bara inbilla dig att du inte har någon pyssellust :) Men jag kan förstå dig. Ibland försvinner den bara. Men jag kan nästan lova att den kommer tillbaka.
Kul att få göra en LO på beställning. Men samtidigt lite prestationsångest? Kram! och vi måste ses snart!