måndag 2 augusti 2010

DT-LO och några kort

Oj då! Upptäckte nu att jag inte gjort något inlägg sedan min första semesterdag. Jag är nu inne på min fjärde vecka av sex så det innebär att det gått några dagar... och veckor... igen.

Jag har hunnit med en sväng till Cypern en vecka, några grillkvällar i goda vänners lag och så lite vanliga vardagsbestyr och fix med huset som skulle göras. Vädret var ju toppen till att börja med men nu vete fanken vad vädergudarna sysslar med. I och för sig gillar jag regn och höst men den behöver ju inte komma redan i slutet av juli. Men som vanligt kan man inte göra så mycket åt saken mer än att gilla läget :)

Jag har läst en del också och äntligen tagit mig i kragen och plöjt igenom en bok av Björn Ranelid. Har varit rejält nyfiken på honom ett bra tag och tycker att han verkar vara en väldigt speciell person med många spännande sidor. Kontroversiell så det ryker men något gör att jag blivit nyfiken. Boken jag snart läst ut heter "Hjärtat som vapen" och är riktigt fascinerande. Språket är väldigt originellt, stundtals väldigt enkelt men mestadels ihopknåpat med stor omsorg, eftertanke och kärlek och proppat med metaforer. Historien är rätt stillsam, ett kvinnoöde, men fångade verkligen mitt intresse. Kan rekommenderas om man vill blanda upp lättsamma romaner och deckare med något helt annorlunda.

DT-alster

Jag besökte min gulliga DT-mamma Mita i förra veckan och kom därifrån full av entusiasm och inspiration. Fick med mig en hel del höst- och vinterpapper och gjorde en LO med hösttema. Fick mig nästan att längta efter hösten trots allt :)




Allt material finns att köpa på AltheasMix, förstås, och jag har använt:
  • Maja Design papper - Skördetid Sylta
  • Maja Design papper - Mina vänner Paula 8
  • Paper Adventures Autum - pappret i titeln
  • Röd cardstock
  • Inkido wellpappershjärta
  • Inkido swirl-stämpel
  • Röda brads, blad, spets, röd ståltråd
  • Rangers Distress Ink - Aged mahogany
  • Dymo till journalingen och en kanelstång (inte köpt hos Mita :)

Fastnade framför allt för det snygga cardstockhjärtat som säljs i en förpackning med både hjärtan och stjärnor.

Passa på att gå in i butiken och kolla efter REA-märkta grejer. Det är upp till 70 % rabatt på vissa saker!

Kort

Några kort har jag lyckats knåpat ihop också. De två första är bara bra-att-ha-grattiskort. På det översta har jag använt en stämpel som nog kommer att bli en favorit hos mig. Det är textstämpeln bakom Gorjuss-flickan, en textstämpel från Inkido med texten till Sonja Aldéns "För att du finns". Vacker text och vacker stämpel. Finns också hos AltheasMix.


Det här välkommen-till-världen-kortet har jag skickat till min kusin som nyss blivit mamma för första gången. Bebisen på fågeln är utstansad på min Gazelle.

Nu återstår lite släktbesök och sen bara härlig egentid i två veckor när min man börjar jobba igen. Skönt med semester ihop men också skönt med semester ensam ;)

Kramar från mig!



7 kommentarer:

Marie-Louise sa...

Ja men jag är ju mållös som vanligt!! Alla alster är hur snygga som helst, gillar Gorjuss-kortet massor och baby-kortet är toppen oxå! Du är bäst helt enkelt! ;-) Kramizar på dig!

Monica sa...

Härligt att se :-) Superfina alster! Och jag håller med, visst blir det längtan efter hösten när man ser de fina höstpapprena, men speciellt när man ser din underbara LO!
Stora kramar!

Mim... sa...

Vilken underbar höstLO !!

Cicci sa...

Underbar LO och härliga kort.
Jag vill också ha tid och ork att pyssla lite mer.
Kramiz

Tussemaja sa...

Ja, vad ska man säga?! Otroligt fin LO i härliga höstliga färger. Korten är hur söta som helst. Vilken gullig fågel på babykortet. Kram!

Nina sa...

Underbara kort och superfin LO, och det är helt rätt att låta bloggen vila lite när man har semester... =)
Har själv en vecka kvar nu och gissar att den kommer att gå fort... Hoppas allt är bra och att vi ses snart någon tisdag =)
kramar Nina

Cornelia sa...

Som alltid, finfina saker!

Låter som om du har haft (och har) en härlig semester med precis lagom mycket aktivitet. Cypern låter ju inte fel heller...

Kram kram!