tisdag 24 augusti 2010

DT-jultag nummer två och grattiskort

Förra tisdagen när jag var på det veckliga (nyuppfunnet ord?) pysselpingelmötet så tröt min fantasi efter att jag gjort två snarlika kort i brun-rosa. Som vanligt var mina pysselvänner snabba med att tipsa om olika idéer och jag fick utmaningen att göra ett svart-vitt kort eftersom det liksom inte riktigt är jag. Nu är jag klar och det blev svart-vitt förutom det röda hjärtat som jag inte kunde låta bli att sätta dit. Det var jättekul att göra och jag blev faktiskt nöjd med resultatet.

Jag är så glad över mina pysselvänner som hjälper till när man tappat alla idéer och fantasin går på sparlåga. De är så duktiga och kommer alltid upp med något nytt. Kram till er alla!

Det här är det första av de två brun-rosa grattiskorten jag gjorde. Korten är inte avsedda för någon speciell utan är bara bra att ha på lager. Bilderna är från ett ark från AltheasMix och jag tycker att de är riktigt läckra.

På det här kortet har jag även använt ett hjärta från Stempelglede, och det är också inköpt på AltheasMix.

Här kommer ett lite annorlunda kort. Jag hittade ett gammal, typ 10 år gammalt ark med klistermärkesänglar. Grattis-texten har jag skrivit själv och embossat med hologramembossing.DT-jultag nummer två
Den här gången behöll jag wellpapp-stjärnan som den var och målade den inte. Det här materialet använde jag och allt finns förstås hos Mita på AltheasMix:
  • Wellpappstjärna från Inkido
  • Pepparkaksstämplar (så söta så det inte är klokt. Embossade dem i vitt på brunt papper)
  • Kanelstång
  • Vitt band
  • Glittrig bärnstensfärgad brad
  • Utstansad snöstjärna (den största i serien)
  • Glitterpapper (snöstjärnan)Måste nog sova nu. Kvällarna börjar bli mörka och jag borde vara trött. Dessvärre är det mycket som snurrar i huvudet för tillfället och lägg en fullmåne till det så tror jag att chansen till god, tung sömn är väldigt, väldigt liten.


8 kommentarer:

Nina sa...

Gillar alla korten. Brunt och rosa är ju lätt att fastna för.

Katarina sa...

Vilka underbara kort. Kram Katarina

Tussemaja sa...

Men så snyggt det svart-vita blev! Och där påminde du mig om en stans jag har som jag typ aldrig använt (men jag var ju bara tvungen att ha den :)).
De brun-rosa såg jag ju på pingelträffen och de är supersnygga. Jultaget är också fin med alla sina detaljer. Kram!

Nina sa...

Du lyckades kanon med det svart-vita måste jag säga! =) Supersnyggt! Gillar de andra korten jättemycket också.. och tagen är supersöt!
Kul när man hittar gamla saker som kommer till användning!
Hoppas vi ses på tisdag!
Kram Nina

Cornelia sa...

Kanoooonfin jultag! *gillar*

pojjo sa...

så underbart fint allt blev :D men jag blev tokförälskad i den sista jultagen med pepparkaksgubbarna *ler*

Lilla Pyssel Inger sa...

Korten och jultagen som du har skapat är jättefina:) Kramar från lilla Inger:)

Cornelia sa...

Hej igen! Tack för kommentar hos mej!

Hjärtat har jag klippt på fri hand. Det är ju inte så svårt! Fick dock förstärka det med cardstock på den "fria" halvan, annars blev det för sladdrigt.

Ha det gott!