torsdag 24 mars 2011

DT-kort nr 2 Skrotboken (och ytterligare 4 kort)

Nu är det banne mig vår i luften. Jag älskar doften av vår, känslan av vår, älskar helt enkelt våren på alla sätt och vis. Inspirationen flödar till, glädjen ökar i takt med ljuset och allt omkring en andas förhoppning och tro om någon slags framtida sorglöshet.

Så... nu har jag varit nog poetisk för den här gången :)

Skrotbokens andra tema som jag hakade på var "Sagofåglar". Vi skulle göra ett alster inspirerad av sagofåglar och även ha med en fågel i någon form. Läs gärna på Skrotboken om min förklaring till varför kortet blev som det blev och vad jag tänkte på när jag värkte fram det. Jag är jättenöjd och är töntigt nog lite kär i det här kortet så det vete sjutton om jag kan ge bort det. Inte just nu i alla fall.

En liten närbild på fågeln som jag byggde upp med 3d-kuddar för att få lite djup.

Här har vi ett beställningskort till en kvinna som gillar hundar, höns och katter. Det var inte lätt att få till allt det utan att det blev konstigt, men jag tycker att jag lyckades rätt så bra ändå. Gillar de våriga färgerna.

Katten fick hamna på insidan eftersom den inte riktigt passade in på framsidan.

Det här kortet skulle beställaren ge till sitt barnbarn som fyllde 3 år. Jag tänkte att barn i den åldern säkert gillar drakar så det hoppas jag att han gör också. Frossade riktigt ordentligt i färger och det är inte likt mig alls, men kul var det!

Samma beställare som ovan ville även ha ett kort till en 60-åring som gillar katter och blommor. Så en katt med blommor fick det bli.


Sist ut ett neutralt kort som användes till en blivande pensionär på mitt jobb. Carpe Diem-stämpeln passade bra till en pensionär tyckte jag. I och för sig ska vi väl alla fånga dagen, man vet ju aldrig hur många dagar man får.

På söndag ska jag springa Premiärmilen i Stockholm. Vädret ser inte ut att bli så där väldigt fint, men jag är glad om det inte snöar och blåser stormstyrka. Håll tummarna för både vädret och mig!

Kram!

5 kommentarer:

Maud Freij sa...

Hej!
Så mycke fina kort du gjort och i fina färger,ha en trevlig kväll.
MVH. Maud

Annacarin sa...

Wow, vad du är kreativ! Jätte fina kort, håller med dig om att kortet med den lilla sagofågeln är underbar! Alla korten är super fina, jag gillar det med alla färgerna, det är så härliga färger. Ett kort man blir glad av!
Ha det gott, Annacarin

mia sa...

Vilka fantastiska kort du gjort!!!
Håller med om att man kan bli kär i pippin!!!
Gillade verkligen det kortet!
Jag håller tummarna för dig i löpet till helgen!
Kramizz//mia

Tussemaja sa...

Men du vad mycket fint du gjort! Det översta kortet med fågeln... jag förstår vad du menar med att bli alldeles stolt och inte vilja sälja/ge bort kortet. Supersnygg fågel!
Och stort lycka till på söndag... vädret kommer bli kanon! Du är ju i Sthlm :)

Dolores sa...

Superfina kort du har gjort, jag är nog också lite kär i fågelkortet tror jag bestämt! :)
Kram / Dolores

Svar på din fråga: jag minns inte riktigt var jag fått bilden ifrån men jag ska försöka leta upp den, återkommer när jag hittat.