onsdag 22 maj 2013

Zentangle

Jag har fått lära mig att det jag håller på med kanske inte är Doodle utan Zentangle. Så här lyder definitionen enligt en bok om just Zentangle:

"Doodling is mindless, and the end result is not always a piece of art. The Zentangle method is mindful and the end result is always a piece of art." 

Whatever det är jag gör så är det himla kul :) Jag fastnar mer och mer för denna meditativa metod att rita på. Jag kan egentligen inte rita, men när jag delar upp en sida i olika sektioner och gör begränsande mönster så blir det helt plötsligt lätt. Det är faktiskt bara cirklar och streck som tillsammans bildar en helhet.

Det som är så bra är att det bara krävs ett par, tre svarta pennor i olika tjocklek och ett papper. Sen är det bara fantasin som sätter gränserna :) Testa, det är verkligen jättekul!Jag funderar på att färglägga nästa, det kan bli en utmaning att få det snyggt och inte bara kluddigt.
1 kommentar:

Nina sa...

Helt underbart vacker är den! Och även de fina färgglada du delat med dig av innan! Vore SÅ kul att prova på, en pysselträff snart kanske? Så du kan visa? =)
Ha en fin helg!
Kram Nina