tisdag 6 augusti 2013

Journal Soup och mixed media

Faktum är att det är augusti nu. Osannolikt men så är det. Vart tog semestern vägen? Jag hade fyra veckors ledighet och började jobba i måndags. Maken hade bara tre veckor men vi hann åka på en solsemester och göra några småresor här hemma också. Men nu är jag tillbaks på jobbet igen. Säger inget mer om det tror jag.

Min sista semestervecka var jag alltså ensam och kunde ägna mig åt min hobby fullt ut. Jätteskönt, otroligt givande och kreativiteten flödade. Jag kollade igenom vilken av alla workshops jag ville gå på 21 Secrets och fastnade för Kate Crane. Eftersom jag jobbar en hel del med art journaling i bokform så tilltalade Kate's  format mig mycket. Det går ut på att man gör sin art journal "i lösvikt". Man gör sidorna lite mindre och på olika material. Jag har använt mig av baksidor på block, kartong, gamla förpackningar och hårdplast. Jättekul och annorlunda för mig! Sen förvarar man allt i en låda så att man har lätt att titta på sina alster. Sen är det ju lite roligt att de är synliga i lådan också. En bok är ju alltid en bok som måste öppnas.

Till saken hör att jag är totalt ovan vid att blanda material som det går ut på i mixed media. Penslar och färger är helt nytt för mig, likaså metoden att måla det man känner just då, liksom planlöst för att se vad som händer. Jag är van vid att göra prydliga kort som jag oftast något så när tänkt ut i förväg hur de ska se ut. Nu bara skapar jag efterhand och det är fantastiskt roligt att se vad det blir!

På den första sidan använde jag mig av Dylusions som bakgrund och sen gick jag på med akrylfärg, ProMarkers, Molotowpennor, Washi tape och Liquid Pearls. Jag hittade några bilder i skräplådan och fick till  riktigt färgrik sida.

  
På nästa sida grundade jag med ett lager notpapper och sen målade jag över med akrylfärg. Man kan se notpappret på några ställen. Sen målade jag igen och... ja... det blir liksom vad det blir.
 
På den tredje sidan gjorde Kate tre änglar och jag provade också. Så himla svårt att måla när man inte är van vid penslar. Jag har ju alltid målat med pennor och det är stor skillnad kan jag lova. Jag är jättestolt över mina änglar :)
 På den fjärde sidan skulle man rita en egen figur på ett separat papper och sedan infoga det på bakgrunden som man förberett. Bakgrunden är målad på en pappersförpackning och man kan se fyrkanterna i kartongen på bilden. Så häftigt att det är olika material på alltihop! Jag kan inte rita men jag försökte ändå rita av en kung som jag har i vardagsrummet. Sen gjorde jag en drottning av henne och texten kom jag på eftersom det är så jag känner det (ibland i alla fall).

 
Den sista sidan skulle man göra på hårdplast. Jag hittade en förpackning till några stämplar som var passande så jag tog den och klippte ut två sidor :) Målade och fixade på ena sidan och sen blev det så här. Avslutade med att sy ihop de båda plastsidorna.
 
 
Så här ser allt ut i min lilla låda! Jag kommer helt klart att göra en massa fler sidor att fylla på med. Detta var en fantastisk workshop och jag längtar till nästa!
 1 kommentar:

Cornelia sa...

Du ÄR en riktig konstnär, du! Så läckra alster!