torsdag 23 juli 2009

Läskigt kort och inte så läskigt kort

Nu har jag experimenterat en del med min Gazelle och lyckats få till det tror jag. Skärmattan som följde med maskinen skulle vara "kletig" så att pappret sitter fast när man skär ut sina grejer. Men den var inte tillräckligt kletig, vilket de själva tar upp på sin site, och de föreslår att man skaffar ett spraylim för att bättra på kletet. Lite märkligt kan tyckas eftersom maskinen inte är superbillig. De kunde ju till exempel ha skickat med ett lim. Men nu har jag hittat det perfekta spraylimmet och nu funkar allt som det ska. Trixet är att ställa in kniven på rätt höjd och sen att klura ut vilken hastighet och vilket tryck man behöver använda. Men jag är förvånad att det gick så bra och fort att lära sig den.
I've been experimenting with my Gazelle and finally got everything right. The mat that came with the machine wasn't sticky enough so I had to buy extra sprayglue and now it works perfectly. The trick to make the Gazelle work as I want to and not just mess the papers up, is to get the knife in the right position and also to choose the right speed and pressure to cut with. But I'm surprised that it went so quickly to get to know Mrs Gazelle. It's a she, it must be since she's pink and have soft lines :)

Hur som helst har jag gjort ett döskallekort och ett lite mer softat kort. Döskallen är en die från BossKut som går att köpa som en vanlig die. Själv har jag laddat ner den till min Gazelle. Samma sak med äpplet. Mita, Altheas Mix, säljer vanliga dies till BossKut och båda dessa finns att köpa där! Det som ger en extra läskig effekt åt kortet är att jag satt det vita skelettet på 3D-kuddar framför det svarta och sen satt dit små blingpärlor i ögonen så det glimmar till när man tittar på kortet. Skelettstämpeln bakom är köpt hos Mita också och den älskar jag!
I've made two cards where I used "dies" that I downloaded from BossKut. They are sold as ordinary dies as well ofcourse. The skullcard is really scary since I put the white skeleton on 3D-dots (don't know the English word for them :) to create a distance to the black background. Then I put blingpearls in the eyes to make them glimmer when you look at the card. I like the effect!Äppelkortet är ytterligare ett litet experiment från min sida. Jag är inte så haj på mina distress ink-dynor ännu men här har jag försökt mig på att färga in äpplet. Sen har jag sprayat äpplet med perfect pearl koppar med lite röd alcoink i. Som vanligt svårt att se på fotot. Ramen har jag tagit 3D-lack på för att få en extra dimension. Insidan är stämplad med två olika stämplar varav "vippan" är en Inkido-stämpel som jag köpt hos Mita. Texten "Carpe Diem" har jag skrivit själv. Har gått, eller snarare går, en kurs i Kalligrafi och så här långt har jag kommit. Inte så snyggt kanske, men jag lär mig efter hand och lite kul att kunna skriva själv. Har jordens fulaste handstil egentligen :)
The applecard is also an experiment. I'm not that good at using my distress ink-pads yet but here I've tried to color the apple with them. Then I sprayed the apple with perfect pearl copper with a little red alcoink in it. As usual hard to see the result in a photo. I painted the frame with 3D-varnish to make it stick out a bit. The inside is stamped with two different stamps. The words "Carpe Diem" I've written myself. I'm attending an onlinecourse in Calligraphy and this is what I've learnt so far. My ordinary handwriting is really awful so I'm quite proud I could make this look acceptable.
11 kommentarer:

Marie-Louise sa...

Gillar dö-skallekortet skarpt! Ursnyggt! Äppelkortet är inte dumt det heller ju ;) Vad snyggt du skrivit! *AVUNDSJUK* Med mina ögon sett så verkar du ganska fullfjädrad faktiskt:) Ha en riktigt bra dag! Kram

Monica sa...

Supersnyggt! Och du är ju grym på att skriva själv. Hade trott att det va stämplat om du inte avslöjat att det va du :-)Man kanske skulle uppsöka en kalligrafi kurs... Hmmm... Jag gick en rolig handstilskurs en gång, men det gav verkligen ingenting...

Kul att du kommit igång med din nya maskin. Och klart att de borde fixa det kletiga själva med tanke på priset. Men alltid är det något.
KRam kram!

Cicci sa...

Vilket läckert döskallekort! Det ser ju bara för läskigt ut.
Så snyggt skrivet! Kortet blev ju så fint!
Kramiz

Veronica sa...

WOOOOOW!!!!

Här händer det grejer kan jag säga!!!!
Så fina saker har du gjort!!

Tycker verkligen om äpplet! Och texten som du har textat själv! DET kan jag verkligen inte göra själv!

Men du! Jag har ju också Gazellen! Och jag har inte satt mig in i den speciellt mycket, andra saker kommer före hela tiden....

Men nu, när du har den....
...så känner jag att jag kommer att kunna lära mig den! Tex det här med spraylimmet. Vad har du köpt? Jag köpte "spray kontaktlim".
Tror att den funkar.

Jag kommer definitivt att fråga dig mer om hur man gör med nedladdning osv....

Tex letar jag efter en die som Spellbinders har med en negativ diabildsram, vet du vilken det är? Den skulle ju vara perfekt att kunna ladda ned (eller liknande förstås) och kunna skära ut från G.

Vi kan väl höras om det?

Ps. Blir det ngn Nyköpingspysselträff snart eller i närmaste framtiden? skulle vara jättekul att träffa dig och de andra Nyköpingsborna!

Kram kram,

Veronica

Veronica sa...

Åh herregud vad långt det blev!! ;)

Cath. sa...

Hejsan!
Så läckert kort med döskallen, häftigt grönt också!
Och äpplekortet var ju jättefint!
Ha det gott!
Kram!

Gigi sa...

Tina, I love the "scary" card! Any teenage boy would enjoy receiving it, especially mine :-) Great work! Hugs, Gigi

Kamilla sa...

MEN WOOOOW vilka helt underbara kort du har gjort!!!
Helt fantastiska måste jag säga....!!!
Kramkram

Tussemaja sa...

Jag gillar båda korten skarpt. Tycker du är riktigt duktig med färgerna. Tycker visst du har kommit långt med kalligrafin! Skulle också vilja lära mig det.
Kul att vi ses den 8:e hos Mita. Ska bli superskoj!
Och så många dies har jag ändå inte :)

Nina sa...

Så mycket fint du gjort sedan sist! Inte varit här på ett tag och såg nu att du blivit ägare till en Gazelle... och jag är SÅ AVUNDSJUK =) vill också ha...
Ha det gott!
Kramar Nina

Lottas vrå sa...

Två härliga/häftiga kort!
Kul att testa på något nytt. Tycker du om din Gazelle?

Ha en skön helg - kramar