fredag 17 juli 2009

Norrköping, 10 sanningar om mig själv, Mitt nya inköp!

Igår tog maken och jag en liten paus från renoveringen. Vi åkte till Norrköping och promenerade utmed Motala Ström. Otroligt vacker stad! Och inte en enda affär gick jag in i! Har av någon anledning tröttnat på att köpa kläder, mystiskt men sant. Jo, Apoteket var jag tvungen att gå till eftersom fötterna inte pallade den långa vandringen och behövde ett par Compeed för att orka med.
Today my husband and I took a trip to Norrköping to walk along the beautiful Motala Ström. And I didn't bother to go into a single shop! I have, for some unknown reason, suddenly lost interest in bying clothes. Strange but true. Well I had to buy some plaster for my feet but that was all.

Massor av vackra gamla industribyggnader mitt i Motala Ström. Och öronbedövande vattenfall :)
Lots of beautiful old idustrial buildings in the middle of Motala Ström. And deafening waterfalls :)

En härlig fikapaus på ett jättemysigt trädgårdscafé. Lilla maken sitter närmast under det röda parasollet.
A welldeserved coffeebreak in a lovely gardencafé. My husband is sitting under the red parasol.

Nu har jag även tagit mig i kragen och svarat på den fina awarden/utmaningen jag fick av Millis där man skulle berätta 10 sanningar om sig själv. Först kommer en bild på awarden:

Sen skulle man berätta 10 sanningar om sig själv. Här kommer de:
Along with the award came the challenge of telling 10 truths about myself. Here they are:
 1. Jag trivs mycket bättre som tonårsmamma än småbarnsmamma även om problemen är av något svårare art när de är större.
  I’d rather be a mother of teenagers than to small children, even though the problems are of bigger proportions now.
 2. Jag är galet intresserad av alla dokumentärer som handlar om människor med olika egenheter som avviker från det normala. Varför? Inte en aning, det är väl dags att beställa tid hos en psykolog…
  I’m madly interested in all documentaries about people that stick out. Why? I don’t knov, probably have to see a shrink to sort that out…
 3. Jag äter alldeles för mycket mörk choklad och motiverar intaget med att ”det är ju nyttigt” vilket det säkert är… i måttliga mängder.
  I eat way too much dark chocolate and justify my intake by thinking “it is good for you” which it probably is… in moderate quantities.
 4. Kommer alltid i tid (om inte någon allvarlig katastrof inträffat). Förväntar mig även att andra gör detsamma.
  I’m always on time (unless something really serious occurs). I also expect others to be on time.
 5. Gillar inte trånga utrymmen, ej heller höga höjder.
  I don’t like narrow spaces, not heights either.
 6. Har TANTVARNING stämplat i pannan eftersom jag inte längre har något sug efter att hoppa fallskärm, åka vattenskidor, kasta mig utför en puckelpist, åka båt fort eller göra något annat som eventuellt kan äventyra mitt liv.
  I have the warningsign OLD LADY stamped on my forehead since I no longer have the urge to jump parachute, go waterskiing, go bungyjumping or anything else that will risk my life.
 7. Om jag får välja på en utekväll på krogen eller sitta hemma och läsa en bok eller scrappa så väjer jag det senare utan att tveka (vad var det jag sa? Tantvarning…)
  If I get to choose between a night out on the pub or staying at home reading a good book or scrapping, I choose the latter without hesitation (yes… old lady).
 8. Skriver noveller och har fått en publicerad i en novellsamling som handlar om kvinnoöden i Sörmland :)
  I write novels and have had one published!
 9. Älskar att slänga saker! Tittade jämt på det där engelska programmet där programledaren gick hem till folk och hjälpte dem att röja upp i huset. Ett sånt jobb skulle jag vilja ha! Jag är inte sentimental på det viset och anser inte att minnen sitter i prylar utan i sinnet.
  I love to throw things away! I liked to watch the English program where families got help with clearing up their houses and they threw away lots of stuff. I would like that kind of a job! I’m not sentimental in that way. I think memories are what you preserve in yor head and not in how many things you keep.
 10. Skulle aldrig vara med i Robinson. Tänk att inte få tvätta håret varje dag!
  I would never take part in Survivor. Just imagine not being able to wash your hair everyday!

Eftersom det är sommar och jag är lat tänker jag göra det lätt för mig. Jag lämnar inte awarden vidare till några enstaka personer, men den som känner ett behov av att dela med sig av några sanningar om er själva, gör det! Hämta awarden/utmaningen här, alla är värdiga awardmottagare!

Och så en bild på mitt senaste inköp. Jag är kär! Här är min Gazelle! Jag har redan lyckat göra en del grejer men har inte skapat något av dem ännu, men det är på gång. Fatta vad den kan göra! Jag kan använda alla truetypealfabet plus de som kom med maskinen och jag kan sammanfoga bokstäver direkt och skriva ut! Den har massor med bilder och former och man fick med $25 att köpa extra "dies" för. Men det är massor att lära sig och det kommer att ta tid!
And now a picture of my latest investment. I'm in love! Here is my Gazelle! I've already made a few things with it but I haven't done anything with them yet, I'll show you when I'm ready. This machine is amazing! I can use every truetype alphabet there is and I think it came with 200 shapes and it's so easy to download new shapes! But there still is a lot to learn and it will take med hours and days!

Så... om jag får tid över från renovering så vet ni var jag finns!
So... you know where you'll find me in the future!

Kramar!
Hugs!

7 kommentarer:

Suz/Kortmaja sa...

Hallå Tina! Så roliga sanningar om dig;0) Känner igen mig på det mesta! Usch vi är nog tanter men trivs med det.hi,hi.Norrköping är ju fantastiskt fint,tyvärr gör man bara shoppingresor dit till en butik ;0) kläder...usch vad tråkigt nu för tiden när man kan köpa massa pyssel istället.Sen till din nya vän... Jag kvider av avund;0)...Vill haaaaaaa. Kram och hoppas vi kan ses snart

Cicci sa...

Fnissar gott åt alla sanningar.
Kan man bjuda hem dig att röja här? Vi är duktiga här hemma på att spara bra och ha saker, suck.
Sååå avundsjuk på vad du nu ska kunna skapa. ;0)
Skönt med en paus i allt kaos.
Kramiz

Annacarin sa...

Hi Hi, farligt med 10 sanningar..
Var också i Norrköping för en vecka sedan.. var bland annat på busfabriken, ett jätte kul ställe!
Ha' det gött!
Annacarin

mia sa...

hej tjejen!
Kul att se att ni tagit lite ledigt & gjort Norrköping. Det är verkligen en vacker stad, med mycket sevärdheter. Håller med om det där med klädinköp. Handlar bara för att slippa gå naken, men när man är på landet går det inte åt så mycket.
Själv har jag semester & är i Kolmården & utför renoveringar. Som sagt man är ju aldrig riktigt ledig, men det blir ju nå´t bra av det när det blir klart.
Ha det gott!! //mia

Marie-Louise sa...

Nämen är du kär nu igen! ;) ;)Jag gillar Norrköping skarpt, OCH jag handlar faktiskt kläder fortfarande...men inte lika mycket som förut av nån anledning....Va skoj att läsa lite sanningar om dig, och roligt att du kom ihåg utmaningen:)Ha det så bra till vi hörs igen! Kramizar!

Zornitsa sa...

Hej, jag har aldrig varit i Norrköping, bara åkt förbi. Det verkar mysigt.
Jag har tyvärr inte fått igång min Gazelle än, den vill inte skära. Men sen är jag ju inte den som älskar att hålla på med digitala maskiner... men jag har sett mycket fint man kan göra med den :)

Sinikka sa...

Har ju aldrig varit i Norrköping så det är kul att se lite bilder på det.
Kul att läsa dina 10 sanningar. Blev nog himla nyficken på din novell.
Kram Sinikka