fredag 14 augusti 2009

DT-alster, Telåda och kort

I förra veckan var jag hos Mita och var med på en scrap-loppis följt av en lång scrapkväll. Vi hade jättetrevligt och åt och fikade gott gjorde vi nästan hela tiden. Några besökare till loppisen dök upp och vi fick en del sålt också. Mitas trevlige man Bosse grillade supergoda kycklingfiléer frampå kvällningen. Mätta och belåtna skapade vi förstås underverk vid scrapborden... hahaha!!! eller kanske inte riktigt. Inte jag i alla fall. Tycker alltid att det är svårt att hitta den där riktigt kreativa skaparandan eftersom jag har fullt upp med att titta på vad andra gör.
Last week I was at Mita's place where we had a scrap flea market and an evening filled with scrapping. It was real fun and Mita's nice husband Bosse grilled some supernice chickenfillet.

Vi som var där/we who were there: Nina, Mita (såklart/of course), TusseMaja och Mitas dotter/and Mita's daughter Malin.

Jag fick ett litet DT-uppdrag också och det bestod i att altra en supersöt liten adressbok. Det som var lite klurigt var hur jag skulle få hålet för låsknappen på rätt ställe i pappret. Jag gjorde som när man var barn och skuggade av kronor, jag la pappret upp och ner och sen skuggade jag över knappen med en blyertspenna så att det syntes. Sen var det bara att klippa ut det! Funkade hur bra som helst.
I got a small DT-assignment which was to alter a supercute little adressbook. I had to think a bit to figure out how to get the hole in the paper to match the button. I put the paper on the wrong side over the button and then made a shadow with a pencil so that the contour of the button showed. Then I just cut it and it fit!
När kvällen nästan var slut fick vi en utmaning av Mita som bestod i att välja en av Bildmålarnas nyaste stämplar och sedan göra något, vad som helst av den. Inte lätt under press och efter två timmar var vi något så när klara. Jag gjorde ett väldans enkelt kort men stämpeln tog en faslig tid att färglägga och ändå blev jag inte nöjd med det. Tänk att man inte ens kan komma på hur en giraff ser ut när man har lite press på sig :)
When the evening was almost over we got a challenge from Mita. We got to choose one stamp each from Bildmålarna and then do something with it. I made a simple card and put down a lot of time in colouring it and I wasn't even satisfied with the result. It's strange but I suddenly didn't remember what colour a giraffe had :)

Jag köpte förstås en himla massa saker och en av dem var en underbar låda med nio fack i. Kolla in den här. En självklar telåda och eftersom jag letat efter en telåda länge nu så passade det perfekt. Jag klädde den med papper och chalkade runt kanterna. Sen dekorerade jag den med lite blommor, spetsband och tepåsar. Jag är jättenöjd och nu pryder den sin plats i köket. Jag tänkte göra den i rosa men kom på att köket mer går i beige och blått och lite grönt så jag tog papper som passade till det. Gå in och kolla hos AltheasMix, det finns massor med alterobjekt där!
I bought a lot of stuff at Mita's of course and one of the things was this wonderful box with nine compartments. It was so suitable to make a teabox out of it. I made it in colours that match my kitchen.Jag och maken har hunnit åka på en kryssning till Tallin också. Det var jättetrevligt och vädret var grymt fint. Båten var sprillans ny och luktade till och med nytt. Gamla staden i Tallin var fylld av en hel massa kyrkor som de klämde in överallt förr i tiden. Här kommer en bild på en vacker kyrka som heter Ryska kyrkan (eller Alexander Nevskij Katedralen).
Me and my husband went on a short cruise to Tallin. A very nice trip. This picture is of the Russion church (Alexander Nevskij Kathedral).

Må så gott i sensommarsolen!


10 kommentarer:

Cicci sa...

Vilken rolig idé med scraploppis. Önskar så att jag kunnat vara där och fynda.
Adressboken var ju hur snygg som helst. Det skulle behövas här hemma.
Vilken smart idé med telådan. Riktigt fyndigt altrad också.
Kramiz

Tussemaja sa...

Jamen du. Din telåda är ju helt underbar. Dejt med Tim Holtz eller inte... arbetsmässigt har vi nog lagt ner lika mycket.
Adressboken är ju som jag sade på plats helt bedårande.
Har inte anmält mig till Mixen ännu. Men ska nog göra det. Är alltid lika kul att träffas.

Lilla Pyssel Inger sa...

Hej på dig och trevlig söndag kväll:) TACK SNÄLLA GULLIGA du för dina ord på min blogg du är jo så snäll och jag blev så GLAD ska du veta:)
Tycker det skulle vara SUPER KUL om vi kunde åka tillsammans å pyssla och mysa hos Mita jag vill JÄTTE GÄRNA ha dig med som sällskap:)
Jag hör av mig till Rita och Mita å kollar när det passar tjejerna så hör jag av mig till dig så åker vi!!!!
Jag har inte anmält mig en till pyssel dagen hos Mia men jag funderar på att göra det!
Jag ville åka till Mita sin Scraping loppis men hade tyvärr ingen att åka med så fick stå över denna gång. Men ni såg ut att ha en super trevlig dag, riktigt KANON SNYGGA NYA saker som du visar allt var kanon fint:) Men måste säga att "Adressboken" blev min favorit om jag ska välja ut något:)Ha en jättetrevlig söndag kväll och vecka, kramis från lilla pyssel Inger:)

Malin sa...

Å så mycket fint du har gjort! Adressboken var såå snygg!!

Kram!

Linda sa...

Hej vännen!
Burkarna jag använder till mins sparbössor är tomma färgpytsar, sånna som man kan köpa i en färghandel. De är helt rena från etiketter och det har aldrig varit färg i. Super smidigt!
Ha en toppen dag.
Ps. Jag har inte glömt bort mitt Kaos kort, har bara inte haft tid att lägga ut det på bloggen, samt att göra egna kort, det kommer såsmåningom. =)Ds.

Gigi sa...

Tina, each of your projects are absolutely gorgeous! The teabox and the altered book are two of my favorites; you're such a talented artist! Hugs, Gigi

Kamilla sa...

OMG jag tror jag trillar av stolen! sååå snygga grejor du gjort!
Telådan bara älskar jag! och adressboken, ååå allt!
Scraploppis...inte alls dumt :D
Kram kram

Monica sa...

Näh nu e det fjärde gången jag är här inne för att kommentera. Blogspot har ju varit jättekonstig sista tiden. Hoppas tekniken funkar nu när jag ska skicka detta...

Du har gjort så fina saker Tina! Älskar thelådan!! Vilken underbar grej att göra :-) Hade varit så kul att få vara med däruppe och träffa er alla. Någon dag så kommer det :-) Kram kram!

Lilla Pyssel Inger sa...

Hej på dig TinaStina:) Ska bli riktigt kul att åka pyssla tillsammans hos Mita:) Nu har jag också bokat in mig på pysselträff hos Mia den 26 augusti så vi ses:) Ha en toppen dag och sköt om dig, kramis från lilla Inger:)

Grodan sa...

Haha, va skönt att jag och mamma har exakt samma ansiktsuttryck där vi sitter i solen. Som om det gick att missa vems unge jag är. ;)

Hoppas du har det bra.

/Malin