måndag 24 augusti 2009

Kort med olika vikningar och bokmärken

Idag är jag hemma med målaren som tapetserar vardagsrum och hall. Vi, eller rättare sagt jag eftersom maken överlåter tapetvalet till mig ;), har valt en tapet med jättelika beiga rosor på som ska sitta i en liten passage mellan vardagsrum och hall som är för smal för att möblera. Jag har aldrig vetat vad jag ska göra med den väggen, men nu blir det lite liv där i alla fall. Resten blir vitt och ett par väggar beige som tar upp färgen i rosorna. Fyra våder med rosor blev det och shit vad rosigt det vart! Man försöker föreställa sig hur resultatet kommer att bli, men det blir aldrig så ändå. Men jag tror att det blir bra! Kanske visar lite bilder senare.
Today I'm at home with the painter who is hanging wallpaper in our livingroom and hall. I've chosen a wallpaper with BIG beige roses to be hung in a passage between the livingroom and hall. It's not enough space to put any furniture there so this makes something happen. The rest of the rooms will be white and two walls beige to match the roses. I think it will be nice in the end :)

Inspirerade av både TusseMaja och Millis så har jag också provat att göra ett trishuttercard. Det var jätteroligt och med tanke på hur lätt det var så är det ju roligt att det ser så avancerat ut :) Jag har lämnat cirkeln i mitten tom så att man kan skriva sin hälsning där och sen tänkte jag att man kan skriva namnet på den avlånga biten till höger eftersom den döljs när kortet är stängt. Och så använde jag min senaste favorit från Bildmålarna och som jag köpt hos AltheasMix. Fler trishutterkort kommer, det kan jag lova!
I've been inspired by TusseMaja and Millis to try out the trishuttercard-folding. It was very fun and the result looks quite advanced when it was actually very easy to create.



Sen försökte jag mig på ett kort som hade en annorlunda vikning med ett fönster på. Det var min trevliga DT-kollega Gigi som skickade mig länken till ett triangelkort och där hittade jag denna vikning också. Jag är INTE alls nöjd med resultatet utan tycker att det liksom blev ihopklämt på något vis och så gillar jag inte färgerna heller. Undrar just varför jag valde dem? Om jag gör en sån här vikning igen så kommer jag att öka på måttet i höjd. Det är nu 10-11 cm högt och 28 cm brett.
I've also tried to make another folding with a window on it. My nice DT-friend Gigi sent me a link to a trianglecard where I also found this folding. I'm not satisfied with the result at all and it looks so much better in the tutorial :( I think mine looks so "squeezed" if you know what I mean (hard to explain in Enghlish) and I don't even like the colours I chose. If I try this folding again I will increase the height to make it more spacious.




Tror att jag glömt att lägga ut bilder på två bokmärken jag gjorde som DT-uppdrag till AltheasMix, så här kommer de!

I think I've forgotten to show two bookmarks I made as a DT-assignment for AltheasMix, so here they come!



Ha en härlig måndag!
Have a nice Monday!

11 kommentarer:

Marie-Louise sa...

Åh va fint du gjort! Visst är det skoj att göra såna, jag kommer oxå göra fler! Gillar dina bokmärken skarpt, hur gör man dom dåååå....? ;) ;)Kramizar!!

Gigi sa...

OMG, Tina! Your trishuttercard is fabulous! The window card, using the tutorial link, looks great, too. Thank you so much for the sweet words you send across the ocean; you really do make my days feel brighter :-) Hugs and more hugs, Gigi

Lilla Pyssel Inger sa...

Jag tycker du ska vara jättenöjd Tina jag gillade ditt virkade kort skarpt något som jag nog måste prova på själv:) Dina bokmärken är hur söta som helst gillar massor också, sköt om dig och ha det så bra, kramis från lilla pyssel Inger:)

Nina sa...

Superfina kort, gillar speciellt det första... man blir ju helt facinerad av den vikningen, men hur får man till det =)
Ett måste att prova på framöver.
kram Nina

Tussemaja sa...

Jättefint blev det, såklart. Det ser verkligen mer avancerat ut än det är vilket är kul. Och det andra kortet är inte dåligt alls. Bara att göra nya varianter så lär man sig. Och de små bokmärkena är ju så söta!

Tussemaja sa...

Har anmält mig till scrapträffen i Nyköping. Så vi ses där!

Tiina sa...

Åh vad mycket fint du har på din blogg!!

Cicci sa...

Åh, vad spännande med nytt på väggarna. det piggar liksom alltid upp.
Hm...måste bara få tid att skapa. Jag blir så inspirerad av allt fint du gör.
Gillar så den nya vikningen och hur vackert du fick till det.
Kramiz

Malin sa...

Oj vad mycket fint du har gjort =D Och vad läckert första kortet är!!

Kram

jenny/e.j.m sa...

Vilket snyggt trishuttercard!
ett sådannt måste jag testa på att göra någongång. Stämpeln med trollet var ju sååå söt.

//Jenny/e.j.m

Marie-Louise sa...

Hej Tina! Ville bara poppa in och tacka för en trevlig decoupage-kväll! Vi har ju så trevligt!! Saknar dig här på bloggen, hoppas du är tillbaka snart! Stor fredagskram, ha en bra helg!