torsdag 20 augusti 2009

Premiär för decoupage!

Nu har jag äntligen provat på decoupagetekniken! Jag har blivit så inspirerad av Monica som är en mästare på att decoupaga (vad heter verbet?) ramar och allt möjligt. Jag köpte ett startkit hos AltheasMix och i förrgår började jag. Det var inte så lätt som man kan tro och jag valde säkert inte det lättaste objektet att decoupaga heller. Jag fick en jättefin hjärtask av Mita för ett tag sedan som jag målade med vit färg ett par gånger. Sen valde jag en servett med orkidéer på. Pilligt att klippa ut blommorna med kul. Sen visste jag inte hur mycket lim/lack man skulle använda och eftersom jag är ymnig av mig så blev det mycket... Det svåra var att inte få skrynklor på servetten när man passerade hörn och vinkar och det gick inte alls bra. Men det är säkert ingen som märker det om man inte påpekar det och då kan man ju alltid säga att det ska vara så :) Och blomdekorationen har jag fått inspirationen till av Lilla Pyssel Inger som är fantastiskt duktig på att altra askar och göra kortväskor. Nu får ni se asken i alla möjliga vinklar bara för att jag blev så nöjd ;)
I've finally tried out decoupage and it was so fun! I've been so inspired by Monica who is a master with this technique. I altered a heartbox I got from Mita and painted it with white colour. Then I chose a cute paper napkin and cut out the flowers. Then I painted the box with varnish/glue and it was really tricky to get the napkin not to crincle in the corners and I didn't succeed with that. But noone will probably notice it :) The flowerdecoration is made from the inspiration of Lilla Pyssel Inger who is an incredibly creative person.





Sen har jag gjort ett bra-att-ha-grattiskort också. Enkelt och ett typiskt Tina-kort :)
I've made a birthdaycard in a typical Tina-style :)



En go tjej som precis har flyttat kan vänta sig detta kort i brevlådan förhoppningsvis idag. Kul att göra ett popupkort igen, det var ett tag sedan. Jag har skrivit en liten hälsning på baksidan på "foten" eller vad man ska kalla det.
A good friend of mine has recently moved and I made this popupcard for her.





Nu ska jag ut och njuta av den sista semestersolen för i nästa vecka börjar jag jobba igen!

Kram alla!
Hugs to all of you!

13 kommentarer:

Nina sa...

Jättefina alster som vanligt =) Pop-upkortet är jätteläckert och jag gillar adressboken i förra inlägget!
Ser fram emot pyssel på mixen och självklart kommer jag =)
Kram Nina

Mia sa...

Underbar ask!!
Vet du, Medborgarskolan har kurser i Decoupage. Skulle vara roligt att lära sig ordentligt eller hur?
Tänk om jag kunde få ha en grupp uppe hos mig under ledning av decoupagetjejen som kommer från Norrköping. Skulle va´så kul!!
Kramiz //mia

Cicci sa...

Vad kan man säga...underbart!!!
Jag blir så imponerad av det du gjort. Vilken vacker ask!
Så läckert sista kortet var. *gillar*
Grattis kort i snygg vikning måste jag säga.
Kramiz

Monica sa...

Åhhh asken blev helt gudomlig! Du ska verkligen fortsätta med decoupage! :-) Och så vacker det blev tillsammans med pärlorna och blommorna :-) Helt fantastiskt :-)Är orkideerna från docoupageark eller servetter? Tyckte om dem riktigt mycket. Om dem kommer från Mita så får jag nog köpa sånna när lönen kommer igen.
Kram kram!

Unknown sa...

Jätte fin ask jag är själv svag för blomdekorationerna med massor av blad och blommor. Tyckte även att popup kortet var så himla skoj, var hemma hos millis så jag kunde se det "irl" så att säga kändes genast som något jag vill prova. Kram!

Marie-Louise sa...

Å det va min brevlåda som innehöll det fina pop-up kortet! Tack raring, det värmer verkligen hjärtat! Så fin ask du gjort också, ännu en grej man måste prova.... Ha en skön helg! Kram

Mathilde sa...

Men gud vad fin asken blev! Du är ju ett proffs redan! Ska bli spännande att se vad du hittar på för mer saker :)
Kram

Mathilde sa...

Haha ja det blev ett väldigt stort projekt. Kunde inte riktigt förstå innan att det skulle bli så stort. Har stickat en gång innan, när jag var 12 år. Då stickade jag en halsduk som inte blev klar, har den liggande någonstans här hemma ofärdig :) Men den här filten har jag verkligen bestämt mig för att göra klart! Har haft en jobbig period i livet och nu ska jag sticka ur mig det! :) Har det som terapi, har jag och mormor bestämt :)
Kram på dig, tack för kommentaren :)

Lilla Pyssel Inger sa...

Tack snälla för mailet Tina blev super glad ska du veta:) HELT UNDERBAR ASK finns helt enkelt inte så mycket mera att säga en att den är perfekt:)Jag gillar asken JÄTTEMYCKET helt i min smak:) Man blir alltid lika glad och imponerad av dina alster Tina du är så himla duktig att få till det:) Pop-upkortet var också jättefint det är nog något som jag får prova mig på hmmmm Önskar dig en underbar fredag och helg, kramis från lilla pyssel Inger:)

Lotta sa...

Så fina alster!!!
Kul att testa något nytt. Min högsta önskan just nu - mer tud till allt!!
Ha en skön helg
Kramar

EmmJa sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
EmmJa sa...

Underbar ask och jättesöta kort...gillar speciellt födelsedagskortet!

Ha det bra!
Kram

Anonym sa...

Tycker du gjort ett gott första försök!!! Men jag vill ge dig ett litet tips!! Om du har en vit målad ask, och väljer en servett med vit botten, behöver du inte klippa ut motiven, utan endast riva runt motivet. Det behöver heller inte vara precis figur-rivet, riv en bit runt, som blir enklast. Det vita kommer sen inte att synas, speciellt inte som kanten är riven, den smälter in i bakgrunden.

Jag har ju lett studiecirkel i detta ämnet, fråga på om du vill veta något! Men ett tips till är att ta mindre lack! ;-) Du behöver inte täcka underlaget med lack, utan endast ovanpå när du jobbar med trä.

Som sagt superfin! Lycka till!!!