måndag 15 mars 2010

LO efter skiss och DT-påskkort

Är det verkligen redan måndag igen? Fattar INTE att veckorna går så fort! Snart är det påsk och innan man vet ordet av så är våren i full blom. I helgen när jag satt ute och fikade i solskenet och hörde fåglarnas glada pipande, bestämde jag mig för att aldrig mer klaga de morgnar i sommar som jag får vakna upp till ljudet av fågelsång. Det är ju så galet vackert och rogivande! Men om det är skatorna som skränar får jag faktiskt klaga för det kan väl aldrig klassas som fågelsång?

I veckan har jag gjort en LO till SS månadsutmaning marsskissen. Jag valde att följa skissen slaviskt :) Fotona föreställer min dotter och är tagna för en sisådär 14 år sedan när hon varit ute och plockat blåbär i skogen. Äntligen hittade jag rätt papper och skissen var så himla ren och fin och passade min stil perfekt. Och så har jag förstås använt typsnittet Jane Austen igen... tack Monica för att du visade det för mig, jag är helt såld på det nu. Journalingen är texten till "Mors lilla Olle". Så... håll tummarna för att det går bra i omröstningen :)

Och så här såg skissen ut.

Jag har också skapat två påskkort av det påskpaket som AltheasMix säljer för 49:- styck inklusive frakt. Paketet räcker gott och väl till fyra kort. Det enda som inte kommer från Altheas är kaninstämpeln som är privat. Spana in den lilla glittrande haren i hörnet, den är ju för gullig!

Men ÅÅÅÅÅ vad svårt det är att få till ljuset bra när man fotar just nu! Blir nästan tokig! Om det inte blir för mörkt så blir det alldeles för ljust. Inte ens i PS kan jag få till det bra :( Jaja... tänk er korten lite ljusare så blir det rätt :)

Imorgon är det pysseltajm igen och det är ju lika kul varje gång. Jag har några kortbeställningar på gång som jag kanske ska ta tag i.

Ha en bra vecka!

Kram!

8 kommentarer:

Suz sa...

Hej bruden... Ledig måndag? Härligt med allt fågelkvitter. Jag har matat dessa godingar hela vintern,så jag tycker att de kan kvittra för mig nu,men inte då,de är som bortblåsta ;)Vad härlig Lo så perfekt.Korten är också fina så klart. De är roligt nu med alla fina färger på papprena.
Saknar pyssel-pinglorna massor ni, får skrapa er hit nån kväll annars får ju jag min stackare abstinens ;)
Kraaaaaaaaam Suz

Therese Fredriksson sa...

Superfin grejer. LO'n var klockren efter skissen och jag håller med om att typsnittet var underbart.
Och fjädrarna fick du till kanon på påskkorten.
Ses i morgon.
Kram

Lottas vrå sa...

Vilken underbar LO.
Gillade enkelheten i dina påskkort och du har lyckats bra med fjädrarna tycker jag - alldeles lagom...
Ha en skön vecka.

Marie-Louise sa...

Hej kompis!
Vilken kanon-Lo, jag får nog norpa den skissen tror jag =) Jättegulliga kort oxå. Hoppas allt är bra i denna förändringens tid, ses till kvällen va??
Kramisar i stora lass!

Britt-Inger sa...

Jätte snygg LO. Härliga nyanser och detaljer.. :):)
Påsk korten var förstårs också fina. Så härligt med alla påskens färger, man blir så glad :)
Ha det gott.
Kram, Britt-Inger

Gigi's World sa...

Love the eggs, Tina! What an adorable Easter card you made. Kram kram

Nina sa...

Oj vilken superfin Lo du gjort! (igen) =)
Den var perfekt komponerad och jättemysig med motiv och text *i like*
Typsnittet är jättefint, och jag är lite avis nu att jag inte har en sån där siluette...
Kram Nina

Sinikka sa...

Hej Tina. Dunder fin LO. pappret passar perfect till kortarna. Giller det verkligen. Bra jobbat!!!!
Vilka söta påsk kort du hann även göra.
Hoppas att du har det bra.
Kram Sinikka